ȘtiriTech&IT

Google Pixel 8a ar putea fi considerabil mai scump decât predecesorul Pixel 7a

Aflam anul trecut că Google ar putea renunța la telefoanele Pixel accesibile. Din fericire acel zvon nu s-a confirmat.. până la capăt. Adică, Pixel 8a va fi lansat, dar va fi simțitor mai scump decât modelul anterior.

Dacă Pixel 7a avea un preț de pornire de 500 EUR, succesorul Pixel 8a pare că va fi cu cel puțin 70 EUR mai scump. Sau cel puțin, așa arată lucrurile dacă ne luăm după prețul publicat „din greșeală” pe site-ul unui magazin online din Germania. Telefonul va avea două versiuni: una cu 128 GB spațiu de stocare, cealaltă cu 256 GB. Acesta din urmă va costa 630 de euro.

Potrivit zvonurilor de până acum, Pixel 8a va fi disponibil pentru început în doar patru versiuni de culoare. Aparent confirmate de același retailer german, culorile disponibile sunt Obsidian (negru), Porțelan (bej), Bay (albastru deschis) și Mentă (verde deschis). Din considerente de marketing Google va rezerva cele mai dezirabile opțiuni de culoare pentru echipările din gama superioară de preț. Spre exemplu, modelul de 256 GB este listat doar în varianta de culoare Obsidian.

Tot pe surse aflăm și că Google ar putea lansa seria Pixel 8a în perioada lunii aprilie sau mai. Cât despre configurația folosită, detaliile se rezumă doar la specificațiile de bază: chipset Tensor G3, 8GB RAM în echiparea mai ieftină și acumulator de 4942mAh, semnificativ mai mare decât predecesorul Pixel 7a (4385mAh). Din păcate încărcarea „rapidă” va fi de doar 27W, puțin mai mult decât la un iPhone 15 „vanilla”. Ecranul ar putea avea diagonală 6.1 inch și rată de refresh la 90Hz, suficient pentru o experiență de utilizare fluidă.

În ce privește designul exterior, telefonul va avea un aspect ceva mai rotunjit decât predecesorul, respectiv camerele din spate așezate într-un „vizor” integrat cu banda metalică bine cunoscută seriei de telefoane Pixel.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button