ȘtiriTech&IT

Signal permite acum setarea unui nume de utilizator ca metodă de ascundere a numărului de telefon

Cândva, doar o aplicație pentru mesagerie criptată, Signal a devenit aproape la fel ca WhatsApp. Aplicația permite distribuirea de Stories-uri și a tot abandonat narativul funcționalității minimale, ca serviciu strict pentru comunicații discrete, criptate.

Deși este apreciată mai degrabă pentru sistemul de criptare end-to-end, recunoscut drept imun la majoritatea încercărilor de interceptare, platforma de mesagerie Signal încearcă să fie și pe placul utilizatorilor de rând, adăugând de-a lungul timpului funcții care țin mai degrabă de expresivitate și ușurință în utilizare.  Dar opțiunea ”Signal usernames” pică undeva la mijloc, contribuind atât la partea de ușurință în utilizare, cât și la cea de securitate.

Cum să folosești Signal, păstrând numărul de telefon anonim

Odată ce este implementată în cea mai recentă versiune a aplicației, opțiunea Signal usernames îți va permite să ascunzi numărul de telefon, eventual, lăsându-l vizibil doar pentru acele persoane care se află în lista ta de contacte. De asemenea, vei putea controla și mai strict cine vede numărul tău de telefon, ajustând opțiunile oferite în meniul Settings > Privacy > Phone Number > Who can see my number.

Signal

Puteți alege să-ți lași numărul vizibil pentru „Toți” sau „Nimeni”. Alternativ, poți limita cine te poate găsi după numărul de telefon căutând pe Signal, din meniul Settings > Privacy > Phone Number > Who can find me by my number.

Adăugarea numelor de utilizator pe Signal

Odată ce ți-ai setat un nume de utilizator, poți intra în contact cu alte persoane fără a le dezvălui acestora numărul tău de telefon. În schimb, trebuie doar să dai mai departe numele de utilizator, aliasul tău fiind singura informație pe care o expui în mod public. Desigur, la nevoie îți vei putea schimba numele de utilizator fără a renunța la actualul cont de Signal. Poți face asta ori de câte ori vrei și chiar să renunți la numele de utilizator, revenind la identificarea după numărul de telefon.

Signal

Spre deosebire de numele de utilizator folosit în rețele de socializare obișnuite, cel folosit pe Signal este destinat exclusiv adăugării de contacte și nu este afișat la vedere. Numele tău de utilizator poate fi generat din meniul Settings > Profile și trebuie să fie unic.

De asemenea, Signal nu oferă o modalitate ușoară pentru căutarea după numele de utilizator (ex. liste, sau sugestii de completare pentru căutările incomplete). Fie cunoști numele exact al persoanei cu care vrei să intri în contact, sau nu o vei găsi deloc. În schimb, poți crea un cod QR sau o adresă URL unică, care să fie asociată numelui tău de utilizator.

Signal

Noua funcționalitate signal este în prezent la stadiul beta, urmând să fie adăugată oficial pentru toți utilizatorii platformei, în următoarele săptămâni.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button