Tech&ITȘtiri

Se pare că Meta lucrează (din nou) la un smartwatch

Meta, compania lui Mark Zuckerberg, nu a avut parte de prea multe succese în ultima vreme. De la dezvăluiri legate de țelul măreț de a crea un metavers până la acuzațiile destul de grave cum că aplicația Facebook testează funcții nelansate pe telefoanele utilizatorilor fără acordul lor, putem spune cu certitudine că Meta se află pe un trend descendent destul de serios.

Dar compania vrea să schimbe asta, iar conform unui leaker de pe Twitter, un smartwatch Meta este din nou în lucru, iar asta poate fi atât un lucru bun, cât și un lucru rău. Sunt două argumente bune pe ambele părți ale baricadei, așa că hai să le luăm pe rând și să vorbim punctual despre fiecare.

Bun: am avea un nou competitor pe piața de smartwatch-uri

Și pentru că sunt un optimist din fire, vreau să încep cu ceva pozitiv. Piața de smartwatch-uri a fost și este dominată de o mică companie din Cupertino care produce ceva ce se cheamă Apple Watch. De-a lungul timpului, branduri precum Samsung și HUAWEI au încercat să le ia din imensa felie de pizza a celor de la Apple pe acest segment. Dar deși dispozitivele sunt bune, tot nu au reușit să detroneze Apple Watch de pe prima poziție.

Pentru puțin context, conform statista.com, în primul trimestru al anului 2022, 36% din toate ceasurile inteligente vândute erau de la Apple. Pe locul doi se clasează Samsung cu 10% iar de când cu restricțiile aplicate de către Statele Unite, HUAWEI (care în trecut era peste Samsung) a ieșit din ecuație.

Astfel, un competitor nou, cu o mulțime de bani de investit ar putea fi benefic pentru piață. Sigur, aici depinde și cum se va prezenta produsul final, dar ca și concept, un nou nume mare în piața ceasurilor inteligente este un lucru foarte bun.

Rău: Meta nu are cel mai bun record de produse reușite

Dacă excludem compania Oculus pe care Meta (la vremea aceea Facebook) a cumpărat-o, gigantul condus de Zuckerberg nu prea are o reputație prea bună când vine vorba de produse reușite. Și când zic produse mă refer la ceva ce poți ține în mână, nu Instagram sau Whatsapp.

meta portal

Cam singurele device-uri care merită menționate sunt Facebook Portal. Acestea erau niște ecrane montate pe o boxă (aceeași idee de bază ca la Google Nest Hub) și au asistentul virtual Alexa built-in. Produsele Portal au fost primite destul de reticent de oamenii care au asistat la scandalurile companie legate de intimitate. Se pare că după acele pete negre, consumatorii nu au suficient de multă încredere în Meta încât să își monteze în sufragerie o cameră video care poartă numele companiei.

Și că tot am menționat de asta, se pare că ceasul inteligent de la Meta ar putea veni cu două camere incorporate, ceea ce cu siguranță ar ridica multe semne de întrebare și nu știu dacă ar fi cea mai fericită decizie pentru companie. Dar, dacă ei vor să insiste cu asta, ar trebui să se pregătească pentru o dezamăgire.

Cât de probabil este un smartwatch Meta?

Zvonuri și informații cum că Meta ar lucra la un ceas inteligent au mai apărut și în trecut. În 2022, știrea asta a făcut mare vâlvă în media. Cu toate astea, la doar 6 luni după, compania renunțase la ideea unui smartwatch conform unui articol marca Reuters. Dar se pare că lucrurile nu stau chiar așa.

Conform leaker-ului menționat mai sus în articol, se pare Meta a decis până la urmă să continue cu proiectul. Motivul principal este că vor să scoată totuși un produs pe piață care chit că va fi un eșec, lumea măcar se va obișnui cu ideea că Meta este un competitor pe această piață.

Mai sus avem și câteva render-uri făcute bazate pe informațiile disponibile până acum și trebuie să recunosc că nu-mi prea place. Arată destul de similar cu un Apple Watch și nu cred că asta e cea mai bună direcție pe care o companie care intră pentru prima dată într-un segment nou o poate lua.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu asta, cert e că nu am așteptări prea mari de la proiect. Cred că va fi totuși lansat un produs de genul de către Meta, dar sunt reținut când vine vorba de succesul pe care îl va avea. Un lucru e sigur: dacă vor măcar să încerce să facă un produs care să se vândă decent, trebuie să renunțe cu prioritate la camerele numai bune de spionaj pe care vor să le monteze pe ceas.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button