Tech&IT

Lumea virtuală a celor de la Meta este de atât de plină de probleme încât până și angajații refuză să o folosească

Se pare că lucrurile în metaversul lui Mark Zuckerberg nu decurg tocmai conform planului. Conform unor documente interne obținute de publicația The Verge, nici măcar angajații care lucrează la proiect nu petrec prea mult timp în Horizon Worlds, așa cum este numită aplicația.

Într-unul din documentele trimise angajaților, vicepreședintele metaversului în cadrul companiei, Vishal Shah, s-a declarat dezamăgit de stadiul în care lumea virtuală se află în acest moment. Acesta a cerut echipei să se concentreze mai mult pe calitatea produsului și să rezolve problemele serioase cum ar fi bug-urile, înainte ca alți utilizatori noi să pășească în universul virtual. Totodată, el le-a mai atras atenția angajaților că nu petrec suficient timp în Horizon Worlds, invocând ideea că, dacă cei care creează lumea nu o iubesc, nici utilizatorii de rând nu o vor face.

Mai mulți angajați Meta au povestit că există oameni în echipele interne responsabile pentru metavers care nu au pus în viața lor o cască de realitate virtuală pe cap, ceea ce este cel puțin ciudat. E ca și cum bucătarul unui restaurant de tip steakhouse este vegan de când se știe. Nu spun că asta ar fi un lucru rău, dar nu ar fi, totuși, mai bine, dacă cel care îți gătește ceafa de porc știe și ce gust are? Mai mult, se pare că moralul personalului este în scădere, iar din ce în ce mai mulți aleg să părăsească firma.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu universul virtual al celor de la Meta. În acest moment, aplicația Horizon Worlds este disponibilă în Statele Unite, Canada și câteva țări din Europa. Oficial, în România nu poți intra în metaverse, dar ca mândru posesor al unui Oculus… pardon, Meta Quest 2 cu un cont înregistrat în Statele Unite îți pot spune că lumea lui Mark Zuckerberg este, în acest moment, departe de măreția promisă de gigantul tech în urmă cu un an.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button