ȘtiriTech&IT

Samsung S Pen miroase cam urât. Care ar putea fi motivul

Galaxy S24 Ultra este fără îndoială cel mai bun telefon Samsung al momentului, dar accesoriul S Pen cu siguranță nu miroase bine, tot mai mulți utilizatori fiind alarmați de „aroma” de plastic ars care tot persistă la mai bine de o lună după ce ai scos telefonul nou din cutie.

Nu e chiar neobișnuit să-ți cumperi un produs nou iar în primele zile acesta să miroasă un pic „ciudat”. Poate că ai auzit și de expresia „miros de mașină nouă”. Contrar așteptărilor unora, producătorii auto nu folosesc un parfum special pentru a face mai atractive mașinile abia ieșite de pe linia de asamblare. Mirosul este unul „chimic”, semnătură distinctivă a unui amestec de substanțe nu tocmai sănătoase pentru plămânii tăi, eliberate prin volatilizarea diverselor substanțe încorporate în compoziția plasticului, a buretelui, lubrifianți și uleiuri cu proprietăți anticorozive aplicate pentru protejarea diverselor componente. Cu toate acestea, mirosul de mașină nouă reprezintă pentru mulți consumatori un simbol al prosperității. Până la urmă, nu toată lumea își permite o mașină nou-nouță în fiecare an. Așa că, în mod inevitabil au apărut și parfumurile cu aromă „New Car”, care nu miros neapărat bine dar te ajută să ai o părere mai bună despre autoturismul care a împlinit vârsta de 3 anișori cu o decadă în urmă.

Revenind la Galaxy S24 Ultra și accesoriul S Pen urât mirositor, încă nu este clar dacă mirosul de plastic ars va rămâne sau nu asociat cu noțiunea de telefon nou, dar măcar avem o explicație pentru mirosul deosebit de persistent.

Aparent, de vină este căldura degajată de telefon în timpul utilizării de zi cu zi, care forțează încet dar sigur volatilizarea substanțelor volatile conținute în plasticul despre care putem suspecta că este reciclat măcar parțial. Altfel spus, reciclarea este de vină, dar și modul în care Samsung a proiectat un compartiment S Pen aproape complet etanș, care nu permite pătrunderea lichidelor din exterior dar nici aerisire.

Cert este că mirosul de plastic ars a devenit sesizabil încă de la seria Galaxy S22 Ultra, dar cu S24 Ultra efectul pare și mai si mai intens, semnă că Samsung nu a luat deloc în serios remarcile primite până acum din partea utilizatorilor.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button