PCȘtiri ITTECH

Samsung lucrează la un laptop cu ecran pliabil

Săptămâna trecută s-a ivit zvonul că Lenovo lucra la o tabletă pliabilă, iar acum avem vestea că Samsung ar lucra nu la o simplă tabletă, ci la un laptop întreg pliabil… adică, a cărui ecran este pliabil. Nu de alta, dar un laptop normal cam este pliabil ca standard.

Nu este vorba de un simplu zvon, ci de o declarație oficială a lui Lee Min-Cheol, vice-președinte al marketingului pe sectorul de PC-uri de la Samsung. Acesta a spus:

”La fel ca la telefoanele pliabile, Samsung lucrează alături de producătorii de ecrane pentru a dezvolta laptop-uri cu ecrane pliabile care nu doar că pot fi întinse și împăturite, dar crează o nouă experiență pentru utilizator și valoare, în cadrul tendințelor de piață schimbătoare pentru laptop-uri.”

Ecranele cu pricina ar fi de tipul AMOLED și ar fi de dimensiuni destul de mari.

Nu sunt detalii despre când va putea fi văzut pentru prima dată un astfel de laptop, dar probabil va fi după dezvăluirea telefoanelor cu ecran flexibil pe care Samsung le tot promite de ceva vreme. Și cel fel de experiență nouă ar permite un laptop cu ecran pliabil? Iarăși, nu este clar, depinde cât de pliabil va fi ecranul și dacă această proprietate va fi valabilă și pentru alte componente ale sale. În cel mai rău caz, am putea avea parte de un laptop cu un ecran mult mai mare decât ar putea încăpea în mod normal pe un astfel de dispozitiv. Poate ceva similar cu acel proiect Valerie făcut de Razer.

[BGR]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button