IFA 2022TECH

Samsung e prezent la IFA Berlin cu întregul arsenal de produse pentru gaming și entertainment

Al doilea eveniment important la care am participat la IFA Berlin 2022 a fost conferința de presă Samsung de joi, 1 septembrie. Aceasta s-a axat pe prezentarea produselor pe care compania sud-coreeană le-a adus la IFA, precum și pe conceptul de tehnologie sustenabilă și eficientă.

Prezentarea a început cu o statistică încurajatoare: dacă în 2019, 50% din populația lumii avea acces la internet, în acest moment procentul este în jurul valorii de 66%. Prezentatorii au continuat prin a ne spune că Samsung colaborează cu peste 300 de branduri (ale căror produse pot fi conectate în ecosistemul Smart Things) pentru atingerea obiectivelor de Smart Home și sustenabilitate. O afirmație foarte interesantă în acest sens a fost că în 2023, TOATE dispozitivele Samsung vor avea capacitatea de conectare prin WiFi.

Un concept cu potențial foarte mare în economisirea de energie este AI Energy Optimizer, care centralizează și analizează capacitățile fiecărui device conectat și face ajustări ale programelor de funcționare astfel încât să atingă ținte de economie de energie impuse de utilizator. De asemenea, cei de la Samsung lucrează și la nivel de detalii pentru reducerea amprentei de carbon, a poluării și a consumului de energie, un exemplu în acest sens fiind Solar Cell Remote, un concept de telecomandă deja în uz care nu are nevoie de baterii pentru a funcționa (fiind alimentată de la lumina ambientală).

Câteva colaborări viitoare ale Samsung ne-au trezit interesul: cea cu Amazon Prime, care va livra conținut (inclusiv următorul film din seria Lord of the Rings) la o rezoluție de 8K, perfectă pentru televizoarele Neo QLED ale companiei, precum și continuarea parteneriatului cu TikTok (despre care încă nu avem detalii concrete, dar este de urmărit, având în vedere mărimea celor doi parteneri implicați). Mai menționăm o ultimă cifră care ne-a făcut să ridicăm din sprâncene: Samsung s-a angajat să investească în următorii cinci ani în cercetare și dezvoltare  o sumă de, țineți-vă bine, 350 miliarde de dolari!

Standul Samsung de la IFA Berlin 2022, o simfonie vizuală

La finalul prezentării, am dat o tură în standul Samsung, unde am remarcat, printre altele, televizoarele cu Micro LED, ultima tehnologie de la Samsung. Această tehnologie combină tehnologia LED tradițională cu cea OLED, având astfel toate avantajele LED-urilor organice, dar fără burn-in și durată de viață scurtă (utilizând materiale neorganice). Starul secțiunii Micro LED era un micuț televizor cu o diagonală de doar… 114 țoli (290 cm)!

Tot la secțiunea de televizoare am avut ocazia să testăm Gaming Hub, aplicația integrată în televizoarele Samsung care le transformă în dispozitive de gaming. Practic, nu ai nevoie decât de un controller sau o tastatură și un mouse pentru a juca direct pe televizor (deci fără un PC sau o consolă) o serie de titluri din NVIDIA GeForce NOW, XBOX Game Pass, Google Stadia și alte platforme de game streaming.

De asemenea, am văzut și testat monitorul Samsung Ark, un monstru de 55 țoli cu o curbură cu raza de 1 metru și rată de refresh de 165Hz. Acest monitor, de care v-am spus cu puțin timp în urmă, poate fi întors în mod portret, oferind o experiență specială în jocuri de tipul simulatoarelor spațiale (unde poți privi practic „în sus”, la stele/cer). Marinake al nostru s-a oferit voluntar să îl studieze mai în detaliu, așa că vă povestește chiar el despre Samsung Ark.

Sigur, am avut și o secțiune dedicată lui Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4, precum și una pentru wearables, unde ne-am jucat un pic cu Galaxy Watch 5 Pro, un grăsun de ceas:

@dan_cadar

WATCH the PRO! GalaxyWatch5Pro!💪

♬ Fake – The Tech Thieves

După ce am testat Samsung Galaxy 5 (40 mm), voiam foarte mult să vedem cum se simte varianta Pro, și cel mai probabil că în următoarea lună o să facem rost de ceas pentru a-l testa. Secțiunea dedicată telefoanelor Fold și Flip arăta foarte spectaculos, având inclusiv un perete de Fold-uri care se rabatau ritmic, sincron, evidențiind ideea de durabilitate.

Revenim în cel mai scurt timp cu alte informații despre produsele interesante de la Samsung și nu numai, prezente la IFA Berlin.

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button