TelefoaneRSS PaginaDeMediaTECH

Samsung Galaxy S22 Ultra ar putea avea cel mai puternic zoom de până acum, alături de grafică AMD

După cum dictează logica, după 21 vine 22, iar Samsung se pregătește deja să lucreze la seria Galaxy S22. Recent, modelul Ultra a devenit centrul atenției din cauza unor zvonuri interesante, care se legau de puterea noului setup foto (un senzor de 200MP). Din moment ce conceptul de mobile photograpy a evoluat șocant de rapid, tot mai multe smartphone-uri se luptă pentru supremația camerelor, iar Samsung Galaxy S22 Ultra ar putea fi cel care va primi coroana.

Zvonurile împărtășite îi aparțin cunoscutului Ice Universe. Acesta ne spune că Galaxy S22 Ultra va beneficia de un zoom continuu, adică o tehnologie superioară zoom-ului digital sau hibrid. Acest continuous optical zoom se va putea adapta mult mai bine mediului pentru a putea păstra calitatea fotografiilor. Totodată, amsung Electro-Mechanics și Samsung Semiconductor sunt diviziile care se vor ocupa de această  tehnologie

Camerele foto profesionale încorporează acest tip de zoom. De aceea, modulul camerei permite folosirea unor factori nativi pentru a nu tăia din calitatea imaginii, pentru că nu se folosesc variante digitale sau hibride de zoom. În momentul de față, Galaxy S21 Ultra dispune de două obiective telephoto, 3X și 10X. Asta înseamnă că se folosește de un zoom hibrid și de tehnologia image fusion pentru a putea opera la 1X, 3X sau 10X.  Chiar și așa, flagship-ul are unul din cele mai bune setupuri foto, deci cum ar fi ca următorul model din serie să depășească fluierând aceste performanțe?

Galaxy S22 Ultra ar putea rivaliza cu obiectivele foto profesionale

În teorie, un optical zoom continuu ar putea ajunge foarte ușor la aceste valori fără să se atingă de calitatea imaginii. De fapt, se spune că Samsung ar putea renunța la lentila 10X în favoarea unui obiectiv 20X pentru Galaxy S22 Ultra. La rândul său, acest progres se diferențiază de performanțele modelelor Xperia 1 III și 5 III, care oferă variable zoom dar sunt încă dependente de tehnicile digitale odată ce se atinge pragul 3X – 5X.

Ice-Universe-Samsung-Galaxy-S22-Ultra

Samsung promite hardware puternic

Ice Universe adaugă faptul că Galaxy S22 Ultra va fi echipat cu un GPU de la AMD și cu o cameră de selfie sub display. Partea cu AMD nu este ceva nou-nouț, întrucât compania a confirmat că recentul procesor Exynos va oferi așa ceva. Există șanse ca Samsung Galaxy S22 Ultra să fie cel descris în postările utilizatorului, dar acuratețea informațiilor nu denotă întotdeauna o șansă de 100%. Cu toate acestea, următorul flagship al producătorului va fi cel puțin la fel de așteptat și de bârfit ca pe vremea când ne pregăteam pentru lansarea lui Galaxy S21.

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button