TelefoaneRSS PaginaDeMedia

Samsung Galaxy S22 Ultra este ceva din altă lume – Senzor de 200MP și cameră selfie under-display?

Ne apropiem din ce în ce mai mult de viitorul imaginat de unele din cele mai interesante și mai thought-provoking seriale, filme și cărți, iar micile detalii ale acestui viitor sunt, culmea, imaginate de estetica și performanțele smartphone-urilor. Probabil că Samsung a învățat din nou să numere, căci deja se pune pe lucru la următorul flagship, și anume Samsung Galaxy S22 ultra.

Acum, mulți vor spune că este clickbait sau că e doar ceva fan-made, dar haideți să fim sinceri și să admitem faptul că leak-urile și imaginile-concept nu mai sunt de mult ceva sci-fi în lumea tehnologiei, în special pe domeniul smartphone-urilor. Până la urmă, utilizatorii ajung să înhațe până și ilustrațiile din documentele îniantate de diverși producători întru a fi aprobate. Samsung Galaxy S22 Ultra nu face excepție. Iar din ce am văzut din micul trailer, aș putea spune că mai am un model la care să salivez, pe lângă Xiaomi Mi Mix-ul cel cu lentilă foto pe lichid.

Primul lucru pe care până și un orb al putea să-l remarce este senzorul de 200MP. La o adică, am ajuns în punctul în care lumea progresează, vorba aia, halucinant de repede într-ale tehnologiei. Avem deja un ISOCELL de 108MP, iar anul acesta, producătorul s-a gândit să mai bage niște steroizi pe Samsung Galaxy S22 Ultra, binecuvântându-ul cu un obiectiv foto de 200MP. Asta dacă este să dăm crezare zvonurilor care au început oricum să se cam adeverească.

Samsung Galaxy S22 Ultra participă, într-adevăr, la concursul „care o are mai mare” (camera foto, mă!)

În același timp, probabil că mulți dintre voi se vor bucura să afle că dezvoltatorul sud-coreean a decis într-un final să mai lase ecranul să respire, eliminând orice notch sau waterdrop, în favoarea unei camere selfie under-display. Woah…Iar pe partea de înregistrare video, se pare că acei 200MP ar putea fi veriga lipsă care aduce 8K-ul la 60FPS pe telefoanele mobile. Nu râdeți, e 2021, cam orice este posibil.

Ca design, Samsung Galaxy S22 Ultra pare mai subțire decât predecesorul său, minunatul S21 Ultra, iar camera bump-ul acestuia tinde să fie transparent, spre deosebire de negrul-mat cu care ne-am obișnuit de la alte modele. În plus, trailerul lasă de înțeles faptul că S22 Ultra are suport instant pentru S-Pen, un accesoriu destul de popular în rândul iubitorilor Samsung, mai ales pentru aceia care s-au atașat iremediabil de seria Note.

Specificațiile nu au ieșit la suprafață, însă comunitatea înclină să creadă că Samsung Galaxy S22 Ultra va călca pe urmele tehnologiilor încorporate în construcția subțire a predecesorului său. Mai exact, în acest moment ar fi în regulă să afirmăm faptul că S22 Ultra va fi alimentat de succesorul SoC-ului Snapdragon 888 de la Qualcomm. Ca RAM, ne-am putea aștepta la 12GB sau 16GB, cu stocare de 256GB sau 512GB, probabil în funcție de modelele oferite.

Randările oferite de Technizo Concept nu fac decât să ațâțe și mai mult interesul față de viitorul flagship al producătorului sud-coreean. Fix acum, în această oră din această zi a acestei luni a acestui an a acestui deceniu, îmi place să cred că, în competiția pentru cel mai bun smartphone își aruncă mănușile doar Samsung, aici de față, și Huawei. Și nu, ROG Phone 5 nu intră în aceeași oală, ROG Phone 5 este o sculă într-o altă ligă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button