TelefoaneMORERSS PaginaDeMedia

Xiaomi Mi Mix este primul telefon cu lentilă foto pe lichid din lume

Xiaomi Mi Mix naște răscoala. Dacă alți producători de tipul Samsung și Huawei se întrec la capitolul „câte camere poți să bagi pe un telefon”, Xiaomi vrea să facă fix opusul, folosindu-se de o tehnologie interesantă, despre care spune că este cultivată în propria grădină. Mi Mix este primul smartphone care folosește o lentilă foto pe lichid, această lentilă înlocuind nevoia de a mai adăuga senzori suplimentari. În esență, aceasta se comportă atât ca lentilă telephoto, cât și ca senzor macro, iar faptul că încorporează un lichid special o ajută să facă foarte rapid tranziția între cele două moduri.

Xiaomi Mi Mix – Ce face și cum funcționează lentila pe lichid?

Principiul care stă la baza acestei tehnologii se inspiră din musculatura globului ocular. În loc să funcționeze ca o lentilă optică tradițională, senzorul îmbrăcat într-o peliculă fină de lichid este acționat de către un motor care reglează forma lentilei. Asta înseamnă auto-focus foarte rapid și reglarea cu ușurință a distanței focale. În plus, lentila poate face oricând switch-ul de la wide-angle la macro tau telephoto, deci ne-am putea lua adio de la setup-urile foto cu peste trei camere. Principiul oferă o flexibilitate mult mai mare, iar faptul că lentila aceasta nu este mecanică îi crește durata de viață și eficacitatea în anumite situații.

Da, chinezii se laudă cu faptul că lentila pe lichid de pe Xiaomi Mi Mix este creație proprie și că aceasta are dispersie ultra-low, un aperture mai bun pentru captarea luminii și o rezistență crescută în condiții vitrege. De fapt, voi rectifica afirmația anterioară. Producători de tipul Motorola și Samsung au încercat să ofere publicului telefoane cu un astfel de senzor încă din 2005, iar Samsung se tot chinuie să pună pe hârtie schițe și idei pentru așa ceva încă din 2010, dar Xiaomi este primul care introduce în mod oficial această tehnologie pe Mi Mix, flagship-ul care va fi lansat în doar câteva zile.

Pasionații de fotografie au acum material de rumegat. Dacă lentila lui Xiaomi Mi Mix chiar va funcționa așa cum afirmă producătorul. atunci am putea avea parte de încă o inovație pe piața smartphone-urilor. Asta ar putea însemna o gură de aer proaspăt pentru cei care nu se dau tocmai în vânt după setup-uri foto butucănoase care, vorba aia, au trecut deja de patru camere. Evident, ne putem întreba ce specificații va avea lentila aceasta. Sub capota lui Xiaomi Mi Mix, foarte arătos în simplitatea lui, de altfel, regăsim componente solide, însă capitolul foto rămâne pentru moment un mister.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button