Tech&ITTelefoane

Samsung Galaxy S22 primește un mod de astrofotografie printr-un update de software

Nu mai este o surpriză faptul că, atunci când vine vorba de camerele telefoanelor, producătorii se bazează extrem de mult pe software pentru a obține o calitate a pozelor mult peste ce ar fi, în mod normal, posibil. Asta mai înseamnă și că, cu ajutorul actualizărilor, inginerii pot adăuga funcții noi mult după ce telefonul a fost lansat.

Așa este și în cazul seriei Samsung Galaxy S22, care, conform unui comunicat oficial, tocmai a primit un mod pentru astrofotografie și un mod pentru diferite expuneri prin intermediul celui mai nou update disponibil. Acum, vei găsi un nou buton în interiorul aplicației Expert RAW denumit „astro”. Odată activat acest mod, camera va putea să facă poze cu expunere crescută stelelor și galaxiilor de pe cer.

Partea și mai interesantă este o altă funcție nouă de pe Samsung Galaxy S22 care merge mână în mână cu modul de astrofotografie, și anume „sky guide”. Practic, atunci când îndrepți camera telefonului spre cer, pe ecran va apărea un ghid care îți arată toate constelațiile vizibile în acel moment, un feature numai bun ca să te asiguri că pozezi ce trebuie.

galaxy s22 astrofotografie

Cealaltă funcție interesantă a Samsung Galaxy S22 este posibilitatea de a captura mai multe poze la expuneri diferite, ca mai apoi, cu ajutorul unor overlay-uri, să le lipești împreună pentru a crea imaginea perfectă. Mai mult, și aplicația normală de cameră a primită ceva atenție. Acum poți să controlezi funcții precum Auto HDR, Auto Lens Switching sau poți chiar să accesezi un mod mai rapid de shutter (cât durează de când apeși pe butonul de capture până când telefonul face poza propriu-zis).

Toate aceste lucruri sună foarte bine, și mă bucur să văd un producător care nu își abandonează produsele după lansare și vine cu funcții în plus și îmbunătățiri, chiar și la luni bune după ce produsul a fost lansat. Keep it up, Samsung!

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button