Tech&ITTelefoane

În curând vei putea să te conectezi la hotspot-ul Samsung-ului tău direct din Windows 11

Am o veste bună pentru toți posesorii de telefon Samsung care s-au găsit măcar o dată în situația asta: ești pe drum spre muncă și apare ceva urgent de făcut. Tragi pe dreapta dacă ești la volan și îți scoți laptopul din ghiozdan. Îl deschizi și dai să intri pe mail să rezolvi treaba dar nu se încarcă, și realizezi ca nu ești conectat la internet, așa că îți scoți telefonul din buzunar, intri în setări și deschizi mobile hotspot. Apoi, te întorci pe laptop unde pornești setările Wi-Fi, bagi parola și, într-un final apoteotic, poți să lucrezi. Dar asta se va schimba în curând.

Microsoft va include în următoarea versiune a programului Windows Insider (programul de test al versiunilor noi de Windows) o funcție cu adevărat folositoare. Din momentul în care această actualizare vede lumina zilei, vei putea să deschizi și să te conectezi la hotspot-ul de pe telefonul tău Samsung direct din Windows, fără sa mai interacționezi direct cu telefonul.

Ca această funcție să funcționeze, trebuie în primul rând să ai un telefon Samsung actualizat la versiunea One UI 4.1.1. și cu Wi-Fi și Bluetooth active. Apoi, versiunea de Windows trebuie s fie 22H2 Build 22621 sau superioară (disponibilă momentan doar participanților la Insider Channel, dar care se va lansa public în următoarea perioadă). Dacă îndeplinești aceste criterii, you’re golden. Rețeaua telefonului tău va apărea în locul unde apar toate conexiunile Wi-Fi, iar conectarea se face cu doar un click, fără să mai fie nevoie de parolă.

Știu că acum haterii vor spune că macOS are funcția asta cu iPhone de ani de zile (ia uite cum se întoarce roata), sau că Google are deja implementată funcția pe Chromebook-uri, dar tot timpul mă bucură să văd că ideile și funcționalitățile cu adevărat utile și practice sunt copiate. Asta asigură tuturor utilizatorilor o experiență cât mai bună în utilizarea tehnologiei pe care cu toții o iubim. Și dacă tot am spus asta… USB-C pe iPhone când? 🙂

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button