ȘtiriTech&IT

Samsung a lansat un nou încărcător “super fast” de 50W, la un preț absurd

Samsung EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter este cea mai nouă adiție la oferta de încărcătoare Samsung originale, complet opționale, între care va trebui să alegi după ce descoperi că acesta lipsește din pachetul telefonului sau tabletei nou achiziționate.

Samsung oferea deja adaptorul Samsung Trio EP-T6530, cu putere de 65W și suficiente porturi pentru a încărca trei dispozitive simultan (la puteri între 15W și 25W per-device), disponibil la prețul oficial de 59.9 euro. Așa că merită pusă întrebarea de ce ai avea nevoie de și un adaptor Samsung Duo, cu două porturi de încărcare și putere maximă de 50W (pentru un singur dispozitiv conectat) la un preț și mai mare, de 69.9 euro?

Niciunul dintre adaptoarele sus menționate nu vine, la prețul specificat, cu cablu USB-C în pachet. Așa că pentru a te bucura de viteze la încărcare mai mari de 25W (atât suportă cablul USB-C inclus în pachetul dispozitivelor Samsung) va trebui să cheltui alți câțiva euro pentru achiziționarea unui cablu opțional, certificat pentru puterea de 45W sau mai mult.

Dincolo de eticheta de accesoriu Samsung original, EP-T5020 nu este cu nimic mai special decât alte adaptoare AC semnate de branduri recunoscute de accesorii, unele oferind viteze de încărcare și mai mari, eventual, la jumătate din prețul său.

Samsung EP-T5020 folosește cu standardul de încărcare PD/PPS și este garantat să funcționeze fără probleme cu orice dispozitiv compatibil din catalogul producătorului sud-coreean. Însă dacă te gândești să-ți cumperi un adaptor AC Samsung doar pentru reputația bună a acestui brand de electronice, află că funcționarea acestuia la vitezele de încărcare trecute pe etichetă nu este garantată în compania dispozitivelor fabricare de alți producători, chiar dacă acestea suportă protocolul PD/PPS. În practică, probabilitatea ca adaptoarele Samsung să comute într-un mod compatibil (limitând viteza de încărcare), sau să refuze încărcarea este destul de mare. Probleme pot apărea și la folosirea de cabluri USB-C semnate de alți producători de accesorii, dacă acestea nu trec de verificările automate realizate din motive de siguranță la conectarea dispozitivului de încărcat.

Probabil că la fel ca și cu adaptorul mai bine cotat Samsung Trio, prețul noului adaptor Duo va scădea destul de repede, acesta devenind o bună alternativă la adaptorul Samsung de 45W cu un singur port de încărcare.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button