
Samsung pare că-și ca completa oferta de căști wireless premium cu un model ce include tehnologie de conducție osoasă, capabilă să ofere o mai bună reproducere a frecvențelor joase fără nevoia unui volum sonor foarte ridicat.
Disponibile pe piață deja de mulți ani, căștile audio cu conducție osoasă au rămas totuși într-un domeniu de nișă, destul de mulți utilizatorii descoperind că această tehnologie vine cu propriile dezavantaje. Astfel, nu toată lumea apreciază senzația oferită, muzica părând să „vibreze” prin capul tău mai ceva decât la un concert în aer liber, când te-ai așezat mult prea aproape de boxe. Efectul poate fi interpretat drept nenatural și chiar ca o senzație de disconfort, pentru cei mai sensibili. Totuși, rămâne un grup de fani care a creat o bază de cumpărători fideli, motivând branduri precum Bose, Philips, Shokz și alții să continue cu dezvoltarea acestor produse. Așa că de ce nu ar intra și cei de la Samsung în „horă”.
Potrivit informațiilor furnizate de celebra sursă de zvonuri an IceUniverse, printr-o postare distribuită în rețeaua de socializare Weibo, divizia Samsung MX a companiei sud-coreene pregătește un anunț surpriză în cadrul evenimentului de lansare au Galaxy Z Fold7 și Galaxy Z Flip7, programat pentru luna iulie.
Astfel, dacă Galaxy Buds 3 Pro au pus accent strict pe inovații AI, noul produs ar putea veni și cu noutăți reală la partea de hardware. În plus, acestea ar putea fi primele căști Samsung cu design open-ear, tehnologia de conducție osoasă venind doar să compenseze pentru lipsa generală a bass-ului la astfel de căști proiectate pentru a îți permite să auzi într-un mod complet neobturat sunetele ambiante.
Concret, tehnologia de conducție osoasă permite transmiterea sunetului direct prin oasele craniului tău, complementând sunetul preluat în mod natural prin timpane. De obicei asta se face prin inducerea de unde sonore către urechea internă, folosind vibrații transmise prin pomeți, tâmple și cartilajele din jurul urechii. Așa cum ți-ai imagina, sistemul presupune contact direct cu pielea capului în zone neacoperite de grăsime subcutanată. Ceea ce nu e atât de simplu pe cât pare, căștile de acest tip necesitând o fixare destul de fermă de cap, care poate genera disconfort la utilizare mai îndelungată.
Dar se pare că această tehnologie contribuie la diminuarea riscului pierderii auzului sau a oricăror probleme ale canalului urechii, permițând utilizatorilor să obțină o audiție mai „plină” fără a crește atât de mult volumul sonor.
Fiind vorba de Samsung, e de așteptat ca noile căști prevăzute cu tehnologie de conducție osoasă să fie cel puțin la fel de scumpe că actuala serie flaghship Galaxy Buds 3 Pro, rămânând să aflăm toate detaliile la momentul lansării din vară.