Telefoane

Samsung Bixby 2.0 nu se va limita doar la telefoane

Asistentul digital Bixby, prezent acum în telefoanele Samsung, se pregătește pentru un upgrade. Compania anunță varianta 2.0 a programului, alături de câteva surprize pentru cei care credeau că va fi limitat doar la mobile.

Intenția este cea de a face Bixby 2.0 omniprezent, să fie o parte integrală a tuturor dispozitivelor, fie că vorbim de telefoane, televizoare, difuzoare inteligente sau frigidere. Va fi o reinventare completă a platformei. Pentru ca integrarea sa în toate aceste dispozitive să ofere un beneficiu utilizatorilor, Samsung a dezvăluit și o inițiativă de testare pentru SDK-ul lui Bixby, care va fi disponibil inițial doar pentru un număr mic de dezvoltatori. Dar cu timpul testul se va extinde, oferind tuturor posibilitatea de-a crea aplicații ce sunt compatibile cu Bixby.

Nu pot să vă dau detalii deocamdată despre cât de multe noutăți aduce Bixby 2.0 sau în ce va consta acel SDK, dar am impresia că are legătură cu Viv. Dacă nu mai țineți minte, Viv era un asistent digital nou, conceput de creatorii lui Siri, menit să funcționeze pe baza unei arhitecturi deschise la care orice dezvoltator poate contribui pentru a-și integra aplicațiile. Viv Labs, compania care lucra la proiect, a fost cumpărată de către Samsung anul trecut, când Bixby era deja aproape de-a vedea lumina zilei.

Iterația a doua a sa ar putea include componente luate din Viv, ce ar trebui să îi extindă funcționalitatea. Nu de alta, dar dacă Bixby n-ar fi în stare să facă altceva decât să caute lucruri pe internet și să pornească un player media, integrarea sa până și în frigidere ar fi un efort irosit.

[Samsung]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button