Telefoane

Samsung cumpără Viv Labs, creatorii lui Siri

Viv Labs, o companie formată de oamenii care cu ani în urmă au creat-o pe Siri înainte de a deveni o proprietate Apple, acum lucrează pentru Samsung.

Compania a dezvăluit anul acesta o nouă generație de asistent AI, numit Viv. Acesta a fost descris ca un „creier global”, menit să ofere mai multă utilitate utilizatorului și mai multă flexibilitate în ceea ce privește integrarea sa în aplicații. Viv părea o idee foarte promițătoare, un sistem cu biblioteci deschise de cunoștințe care pot fi dezvoltate de toți cei care vor să facă aplicații compatibile.

Acum Viv este o proprietate a Samsung. Așa că dacă visați un viitor în care un asistent AI să nu fie controlat de o corporație masivă potențial malefică, mai aveți de răbdat.

Există și părți bune la această achiziție. Conform lui Dag Kittlaus, CEO al Viv Labs, Samsung va permite accelerarea dezvoltării lui Viv, ducând la un produs final mult mai performant. Nu de alta, dar Samsung are o grămadă de bănet, în ciuda incidentelor recente care au implicat Note 7.

Viv încă nu are o dată de lansare, dar există o șansă ca Samsung Galaxy 9 să aibă un asistent AI care nu este făcut Google.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button