Știri ITTECHTelefoane

Samsung alimenteaza zvonurile despre telefonul pliabil

O actualizare gasita pe profilul de facebook a Samsung Mobile pare sa confirme ca anuntarea oficiala a inovatorului smartphone este iminenta.

Dupa ani de zvonuri, care au capatat contur din ce in ce mai clar zilele acestea, se pare ca Samsung va prezenta in sfarsit lumii primul smartphone cu un ecran pliabil. In weekend, Samsung Mobile si-a schimbat fotografia de profil pe Facebook cu imaginea pe care o puteti vedea mai sus, reprezentand sigla companiei indoita de la jumatate intr-un efect de pliere.

In ciuda faptului ca un smartphone pliabil de la Samsung face turul zvonurilor in fiecare an inca din 2013 – ba chiar a existat si un videoclip lansat de Samsung in 2014 – telefoanele de acest tip au avut nevoie de o perioada indelungata pentru a deveni o realitate. Un pas in aceasta directie a fost facut de curand de o companie numita „Royole”, care a anuntat smartphone-ul FlexPai pentru 1.300 de dolari, pe care l-a numit „primul smartphone pliabil comercial din lume cu un afisaj flexibil”. Aspectul lui este destul de masiv, dar trebuie sa tinem cont ca vorbim de un produs de prima generatie si ca aici incolo lucrurile se vor imbunatati considerabil.

Promisiunea unui afisaj pliabil este foarte atragatoare, dincolo de forma neobisnuita. Cand se afla in buzunar sau in geanta, telefonul functioneaza ca un device compact, iar pentru nevoi mai complexe afisajul poate fi extins, oferind o suprafata mult mai mare de lucru. Pe scurt, dintr-o singura miscare telefonul se transforma in tableta, cel putin ca factor de forma.

Cea mai mare problema cu aducerea acestor dispozitive pe piata de consum se invarte in general in jurul durabilitatii ecranului. Plierea unui afisaj OLED provoaca suficient stres asupra ecranului incat sa il deterioreze dupa o utilizare mai indelungata. Royale se lauda ca FlexPai suporta 200.000 de plieri fara daune, insa telefonul lor nu este complet pliabil, beneficiind de un pic pivot in jurul caruia are loc indoirea ecranului.

In ceea ce priveste aparatul Samsung, compania are programata pentru 7-8 noiembrie conferinta anuala a dezvoltatorilor si e de asteptat sa primim o confirmare cu aceasta ocazie. Alte posibilitati includ show-urile CES in ianuarie si MWC in luna februarie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button