PCȘtiri ITTECH

Procesorul Intel cu 28 de nuclee la „5GHz” a fost zărit pe piață

Vara trecută Intel a uimit publicul de la Computex prin dezvăluirea unui procesor cu 28 de nuclee și 56 de fire de execuție, ce funcționa la o frecvență de 5GHz pe scenă, spulberând numeroase recorduri în teste.

Iar zilele trecute acest procesor a început să își facă apariția prin anumite magazine de pe internet, înainte de lansarea oficială. Listarea lui Xeon W-3175X relevă un preț întreg de aproape 6000 de lire sterline, iar unul actual de 4045 de lire sterline.

Intel Xeon W-3175x

Acest procesor a ridicat foarte multe întrebări la Computex tocmai din cauza demonstrației sale, în cadrul căruia Intel a uitat să pomenească faptul că procesorul ca standard nu funcționează la 5GHz. Nici în overclock normal nu funcționează la 5GHz. Însă, dacă atașezi procesorul la un sistem de răcire de 1 cal putere (care nu pare a fi inclus la cutie cu acest procesor) și folosești o placă de bază care arată de parcă a fost proiectată doar pentru acea demonstrație, atunci poți atinge astfel de frecvențe.

Desigur, nu vor fi prea multe centre de date dornice să își lege serverele la un frigider, așa că Intel Xeon W-3175X probabil va rămâne la o frecvență de maxim 4.3GHz pentru câteva nuclee selecte și una standard de 3.1GHz. Totuși, sunt 28 de nuclee… ce sunt cu 100MHz mai rapide decât cele dintr-un AMD Threadripper 2990WX cu 32 de nuclee.

Procesorul ar trebui să își facă apariția pe piață în viitorul foarte apropiat.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button