PCTECHTech&IT

Intel pregătește un procesor foarte rapid cu 28 de nuclee

Computex 2018 este un eveniment mai încins decât credeam că va fi, în special pe domeniul procesoarelor. Intel anunță că are în acest moment în dezvoltare un procesor cu 28 de nuclee pentru desktop, care aparent va face apret din seria Cascade Lake-X.

Procesorul, gândit pentru segmentul High End Desktop Computing, are nu mai puțin de 28 de nuclee fizice și 56 de fire de execuție. Frecvența sa standard este de 2.7GHz. Ceva ce nu pare a fi prea mult, dar la acest număr de nuclee ar fi o frecvență numai bună.

Însă dacă tot nu vă convine, atunci Intel a făcut ceva ce poate că va bucura. În timpul prezentării acestui procesor, a fost afișată performanța acestei fiare rulând la 5GHz. Nu în sensul că un nucleu funcționa la 5GHz, toate funcționau la 5GHz, probabil prin overclock, pentru că am dubii severe că va putea face asta de la sine, ca standard. Procesorul a obținut un scor de 7334 în Cinebench R15 la această frecvență.

Pentru ceva context, ca să înțelegeți exact cam cât înseamnă acest scor. Un Ryzen 7 1800X, cu răcire pe azot lichid, funcționând la 5.36GHz, avea cam o treime din acest scor.

Acest procesor cu 28 de nuclee va fi lansat spre sfârșitul acestui an, la un preț ce nu a fost anunțat încă, dar care probabil va fi minim 3000 de dolari. Și dacă vreți să îl țineți la 5GHz, probabil va trebui să îl conectați la o sursă suficient de puternică încât să alimenteze nava Enterprise D (NCC-1701-D).

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button