Auto

Porsche se pregătește de tranziția spre mașini electrice și-și va dezvolta propria rețea de încărcare

Porsche versus Tesla în infrastructura stațiilor de încărcare

Piața mașinilor electrice a sărit în aer, iar unul din cei mai importanți factori este scumpirea combustibilului. Astfel, cererea pentru EV-uri a crescut și mai mult, sincronizându-se cu deciziile producătorilor auto de a lăsa în urmă motorul cu ardere internă în favoarea electrificării. Aici, Porsche este noul nume trecut pe listă și se pare că producătorul german a trecut deja la treabă.

Porsche are ca obiectiv orientarea spre segmentul electric, astfel încât peste 80% din totalul vânzărilor să fie reprezentate exclusiv de EV-uri. Planul ar urma să fie dus la bun sfârșit până în 2030. Totodată, Porsche își va extinde catalogul mașinilor electrice cu două modele noi full-electric: SUV-ul Macan și elegantul 718.

Alături de această tranziție, Porsche are în vedere și dezvoltarea propriei rețele de stații de încărcare, similar practicilor Tesla și a guvernului Statelor Unite pentru a îmbunătăți infrastructura. Este o veste bună, pentru că deținătorii de Porsche-uri electrice trebuie momentan să apeleze la soluții de încărcare terțe, adică dezvoltatorul colaborează cu Ionity, proiect format de Ford, BMW, Daimler și Volkswagen. Lucrurile sunt pe cale să se schimbe, pentru că Porsche și-a exprimat dorința de a-și construi propria rețea de încărcare à la Tesla Supercharger.

Stațiile de încărcare vor fi construite în preajma celor mai circulate drumuri din Austria, Germania și Elveția, cu posibilitatea extinderii în China și Statele Unite în viitor. Acestea vor fi destinate exclusiv conducătorilor de mașini Porsche și vor contribui la suplinirea sațiilor de încărcare amplasate în Europa de Ionity. Decizia dezvoltatorului de a investi în infrastructură are ca scop creșterea vânzărilor de EV-uri și alături de acestea vor fi alocate fonduri mai mari pentru producția de beterii cu speranța de le pune pe bandă rulantă în anul 2024.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button