Auto

Maserati plănuiește să facă trecerea spre mașini full-electric până în 2025

Maserati se alătură producătorilor auto care au decis să lase în urmă combustibilul tradițional și să se îndrepte spre un viitor full-electric. Compania italiană a anunțat ieri că va lansa pe piață versiuni electrice a tuturor modelelor din catalogul său până la finalul lui 2025. În același timp, Maserati lucrează la primul membru al noii familii EV, așa-numitul  GranTurismo “Folgore”.

Bolidul ascunde sub capotă 1200 de cai-putere și va putea accelera de la 0 la 96km în mai puțin de trei secunde. Folgore ar urma să fie lansat anul viitor, fiind însoțit de versiunile electrificate ale SUV-ului Grecale și Grancabrio GT. După acestea își vor face apariția în 2025 refresh-urile EV pentru MC20, Quattroporte și Levante.

Producătorul are în vizor încetarea permanentă a tuturor vânzărilor de mașini cu motoare cu ardere internă până cel târziu 2030, orientându-se către marketarea exclusivă a EV-urilor. Este o decizie interesantă întrucât Maserati face parte din acea categorie de producători axați pe mașini sport de lux, unde teoretic, bolizii tradiționali își vor păstra relevanța și popularitatea. Asta nu înseamnă că și alți dezvoltatori ca Porsche, Ferrari și Lamborghini nu și-au anunțat și ei planurile pentru lineup-uri electrice.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button