Auto

Administrația Biden va investi 5 miliarde de dolari în dezvoltarea infrastructurii pentru stații de încărcare EV

Odată cu dezvoltarea industriei mașinilor electrice vine și responsabilitatea privind asigurarea infrastructurii necesare. Pentru asta, Administrația Biden și-a dezvăluit planul de a investi 5 miliarde de dolari pentru instalarea de stații de încărcare EV în toate cele 50 de state ale Americii. Ideea este aceea de a oferi de cinci ori mai multe stații decât sunt în momentul de față, iar asta până la final de 2030.

Este vorba despre un total de jumătate de milion de astfel de stații pentru încărcarea EV-urilor, pentru ca fiecare conducător al unei mașini electrică să poată găsi pe o rază de 80 de kilometri cel puțin o stație. Planul înaintat de Administrația Biden se bazeaază pe inițiativa Alternative Fuel Corridor, care invită statele să se înscrie pentru a oferi fonduri în vederea asigurării infrastructurii. Până acum, 40 de state s-au implicat deja în acest proiect care va amplasa tot mai multe stații de încărcare de-a lungul autostrăzilor.

Dacă tot îți cumperi un EV, măcar să ai și unde să-l încarci

Aici, Casa Albă a fondat o nouă divizie, intitulată Oficiul Comun al Energiei și Transportului, iar cele 5 miliarde de dolari vor începe să fie distribuite prin programul numit Infrastructura Națională pentru Vehiculele Electrice (NEVI). Din totalul sumei, 615 milioane de dolari vor fi distribuite chiar de anul acesta, iar statele care doresc să participe se pot înscrie până pe 1 august. Ele pot coopera și cu organizații private pentru a construi și întreține stațiile de încărcare EV.

Condițiile se aplică doar pentru mașinile full-electric, nu și pentru cele pe hidrogen sau pe alte modalități alternative. Scopul final este acela de a-i asigura pe cei care-și cumpără o mașină electrică de faptul că și au unde să o încarce, iar tranziția masivă către mijloacele de transport electrice va ajuta la reducerea emisiilor de carbon de pe teritoriul Statelor Unite.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button