ȘtiriTech&IT

Oppo, Vivo și OnePlus ar putea ieși din piața de telefoane pliabile

În timp ce Huawei lucrează la un telefon tri-fold cu ecran de 10 inch, Oppo, Vivo și OnePlus dau semne că sunt pregătiți să iasă cu totul din piața de telefoane pliabile.

Motivul nu este prea greu de intuit: într-o piață ultra competitivă cum este cea a telefoanelor pliabile costurile sunt mari iar marjele de profit, mici sau direct negative. Pur și simplu, dacă scoți un produs pe piață și nu reușești să-l vinzi în zeci de mii sau chiar milioane de exemplare, șansele de a recupera costurile cu activitatea de cercetare și dezvoltare sunt aproape nule. Iar aceasta este o realitate pentru majoritatea producătorilor de telefoane pliabile, inclusiv jucătorii mari, precum Samsung sau Huawei.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Oppo și Vivo sunt pe cale să renunțe la dezvoltarea de telefoane pliabile. Motivul pentru luarea acestei decizii ar fi performanțele slabe de anul trecut, cota de piață a celor două companii scăzând prea mult pentru a m-ai putea justifica bun noi investiții pe segmentul telefoane pliabile. Iar cum brandul OnePlus este legat de aceeași companie-mamă, probabil că decizia prefigurată se va răspândi și asupra acestuia.

Probabil că dispozitive precum OnePlus Open, telefon lansat în luna octombrie anului trecut, vor rămâne la vânzare cel puțin până la epuizarea stocurilor actuale. Însă pentru fanii care sperau la o continuare așteptarea s-ar putea dovedi în zadar.

Între timp, pentru companiile cu suficiente resurse financiare de redirecționat din ramuri de activitate mai profitabile, aventura continuă. Tot pe surse aflăm că Samsung ar fi finalizat dezvoltarea unui telefon cu ecran rulabil, jucătorul sud-coreean așteptând doar momentul potrivit pentru lansarea acestuia. De asemenea, Samsung ar putea merge pe rețeta unui tri-fold, ca Huawei, însă provocările tehnice sunt mari iar succesul acestui format, departe de a fi garantat.

Huawei tri-fold

Descris deja în diverse brevete atribuite companiei Huawei, noul smartphone tri-fold ar putea debuta în cursul acestui an, Samsung pregătind un produs similar pentru anul 2025.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button