TECH

Oculus oferă detalii mai multe despre Santa Cruz

Seara trecută, la evenimentul Oculus Conenct 4, nu a fost prezentat tocmai un Rift 2, dar au fost oferite ceva mai multe informații despre direcția în care se va îndrepta tehnologia în următorii ani, sub forma proiectului Santa Cruz.

Nu este prima dată când proiectul este prezentat publicului, dar de această dată are o formă mult mai finisată. O schimbare majoră era absența porturilor de PC de pe spatele dispozitivului, toate componentele electronice fiind integrate în partea frontală.

Proiectul Santa Cruz este un succesor pentru Oculus Rift menit să ofere acces la realitate virtuală fără nevoia de a fi conectat la un PC sau la un telefon, tot hardware-ul fiind deja prezent în sistem. Dar spre deosebire de Oculus Go, care a fost dezvăluit seara trecută, obiectivul este cel de-a oferi o experiență care să atingă același nivel de calitate ca varianta de desktop.

Un pas important spre atingerea acestui obiectiv a fost integrarea de senzori noi capabili să se ocupe de sarcina de urmărire a mișcării pe toate direcțiile posibile. Acești senzori sunt prezenți în dispozitiv, fără nevoia de-a folosi stații de bază, așa că în acest aspect se aseamănă cu platforma Windows Mixed Reality.

Santa Cruz are acum parte și de propria pereche de controllere, făcute special pentru acest dispozitiv. Sunt câteva diferențe notabile față de setul folosit la Rift, poziția cercului de indicatoare LED find diferită, iar thumbstick-urile fiind înlocuite complet cu suprafețe tactile, ca la HTC Vive. Acest sistem de control este urmărit de patru camere aflate pe partea frontală a ochelarilor de VR, capabili să înregistreze cu precizie poziția fiecărui dispozitiv pe o rază foarte mare în jurul utilizatorului, inclusiv deasupra sa.

Proiectul Santa Cruz încă nu este gata de lansare, încă mai având nevoie de ceva timp pentru dezvoltare și pentru ca tehnologia să fie suficient de avansată încât să se poată reda o experiență de VR cu hardware-ul minim ce poate fi inserat în acest dispozitiv.

[Engadget] 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button