PC

Oculus anunță Santa Cruz, un succesor mai ieftin și fără cabluri pentru Rift

Facebook și Mark Zuckerberg au dezvăluit un nou proiect care se află în desfășurare la divizia companiei care se ocupă de VR.

Acest nou dispozitiv are numele de cod Santa Cruz și reprezintă o schimbare notabilă față de Rift. În primul rând, este un dispozitiv per total mai ieftin, dar mai important de atât, nu necesită un PC la care să fie conectat sau vreun telefon care să fie folosit pe post de ecran.

Santa Cruz conține tot hardware-ul necesar pentru redarea unei experiențe în VR, după cum se poate vedea în clipul de prezentare de mai jos.

Nu au fost anunțate detalii despre Santa Cruz. Nu o dată de lansare, nu prețul exact și nici specificațiile tehnice. Fiind vorba de un sistem care trebuie să încapă într-un HMD, nu ar trebui să vă așteptați la cine știe ce putere de procesare. Au fost făcute deja câteva astfel de soluții VR, cum ar fi Sulon Q ce era construit în jurul unui APU AMD, iar limitările lor sunt destul de evidente în comparație cu ce poate un PC.

Desigur, oferă un nivel de calitate și opțiuni mai multe ca ce se poate face cu un telefon mobil. Iar în cazul în care APU-urile AMD vor deveni mai performante peste câteva generații de Zen și încep să fie integrate în sisteme care folosesc HBM2, acest gen de soluție ar putea oferi experiențe VR chiar respectabile.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button