TECH

A fost anunțat Oculus Go, un dispozitiv VR de sine stătător

De pe scena conferinței Oculus Connect 4, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a prezentat lumii întregi noul Oculus Go, primul dispozitiv VR al companiei de sine stătător. Dezvăluirea nu a fost neapărat una neașteptată, existența acestui dispozitiv fiind speculată încă de acum aproape 3 luni. Zuckerberg a anunțat că acest dispozitiv se va lansa la începutul anului viitor, și va avea prețul de 199 dolari.

Oculus Go este un produs wireless care nu necesită să fie conectat la un PC, precum Rift, și nici nu are nevoie de un telefonul inteligent, așa cum necesită Gear VR. Mark Zuckerberg a calificat acest dispozitiv ca fiind „cel mai accesibil set VR conceput până acum„.

Zuckerberg are așteptări mari de la acest produs, și speră ca numărul utilizatorilor de produse Oculus să ajungă la un miliard de utilizatori, un proiect destul de ambițios.

Ca să obținem un miliard de utilizatori în VR, va trebui să lucrăm atât la prețuri cât și la calitate. Trebuie să găsim un echilibru ideal la mijloc. Acea experiență de înaltă calitate care nu leagă pe nimeni de un PC.

Mai multe detalii tehnice au fost oferite de șeful departamentului de VR, Hugo Barra. Oculus Go va veni cu același controller ca și Samsung Gear, folosește un material textil respirabil și reduce considerabil efectul de lens glare. Cel mai important detaliu tehnic probabil îl constituie însă trecerea de la un panou OLED la unul LCD, care permite un salt al rezoluției de la 2160×1200 (cât are Rift) la 2560×1440. Nu se știe încă la ce frecvență va funcționa noul panou.

Oculus Go va mai beneficia și de un sistem audio spațial integrat, care a fost și una dintre funcțiile majore cu care s-a lăudat Oculus atunci când a lansat Rift. Difuzoarele sunt incorporate în partea laterală a dispozitivului, deci nu va fi necesar niciun alt echipament suplimentar. Compania a inclus totuși în dispozitiv și un conector de 3.5 mm, în caz că preferați o altă soluție audio.

Barra a mai declarat că Oculus Go va primi încă din prima zi compatibilitatea cu întreaga librărie de aplicații disponibile pentru Gear VR, ceea ce indică faptul că nivelul de procesare din Oculus Go este unul de nivel apropiat celui dintr-un telefon mobil Samsung, și nu ceva ce s-ar putea regăsi într-un PC. Pe scurt, Oculus Go va fi cam același lucru ca și Gear VR (conceput tot de ei), dar fără a mai fi nevoie să conectezi un telefon mobil la el.

Kituri de dezvoltare vor începe să fie livrate către dezvoltatori începând cu luna noiembrie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button