TECH

Un nou model de Rift de 200 de dolari ar fi pe drum

Facebook a decis, în mărinimia sa, să ofere publicului o reducere la Oculus Rift, dispozitivul costând deocamdată doar 450 de euro, cu tot cu sistemul de control Oculus Touch. Dar de la toamnă am putea avea la îndemână o soluție și mai ieftină.

Conform informațiilor obținute de publicația Blomberg, Facebook ar lucra în acest moment la o variantă nouă de Rift ce funcționează pe principii oarecum diferite. În loc să fie un sistem de realitate virtuală conectat la un PC, va fi un sistem de sine stătător, ce nu necesită nici măcar un telefon pentru a funcționa.

Sistemul are numele de cod Pacific și va fi construit pe baza unui chipset Snapdragon, așa că nu va fi tocmai la același nivel de putere ca varianta de PC. Este însă descrisă ca ocupând un loc intermediar între un GearVR și un Rift normal, dar tot nu va fi capabil să detecteze mișcarea spațiu a utilizatorului, doar mișcarea privirii sale. Nu va avea nici suport pentru sistemul de control Oculus Touch.

Prețul pentru această creație ar fi de aproximativ 200 de dolari, iar prezentarea publică ar urma să aibă loc la evenimentul pe care compania îl va organiza în luna octombrie.

Un alt proiect mai este în dezvoltare, sub numele de cod Santa Cruz, a cărui obiectiv este să ofere un nivel de performanță mai apropiat de PC, dar care să păstreze libertatea de mișcare și independența unui dispozitiv de sine stătător.

[Blomberg]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button