PCTECHTech&IT

Noile modele de MacBook Pro au o membrană de silicon sub taste

Am anunțat anterior la sfârșitul lunii iunie despre recunoașterea de către Apple a problemelor la tastaturile cu mecanismul de tip fluture din laptopurile MacBook Pro. Compania, presată de clienți, a oferit servicii gratuite de întreținere și reparații tuturor laptopurilor care au fost echipate cu acest model, de când au fost introduse.

La sfârșitul săptămânii trecute, Apple a lansat noile laptop-uri MacBook Pro cu procesoare de până la 6 nuclee și 32 GB de memorie, afișaj True Tone și chip Apple T2 (pentru o securitate sporită). O altă îmbunătățire evidențiată în mod oficial se referea la tastatură. „Spațiul dumneavoastră de lucru tocmai a devenit mai silențios„, a scris Apple. A continuat să repete avantajele pretinse ale mecanismului fluture comparativ cu un mecanism tradițional de tip foarfece: „de patru ori mai multă stabilitate a tastelor… cu un confort sporit„, dar nu a menționat nimic despre abordarea problemelor recente legate de particulele de praf care pătrund sub taste.

iFixIt, renumit pentru tehnicile sale meticuloase de depanare, a dorit să verifice noua tastatură îmbunătățită. Site-ul a declarat că a fost prea entuziasmat să mai rețină această știre pentru articolul său complet de analiză, astfel încât a publicat un articol chiar înaintea sfârșitului de săptămână. În articol s-a concretizat că „noua tastatură mai silențioasă a celor de la Apple este de fapt o manevră subtilă pentru a rezolva problemele de fiabilitate ale tastaturii„. Un alt site tehnic respectat, Thurrott.com, consideră că membrana de silicon este o „tentativă groaznică” pentru rezolvarea problemelor de tastatură.

După cum puteți vedea în poza de mai sus, Apple a acoperit partea principală a mecanismului comutatorului fluture cu o membrană subțire de silicon. Apple a patentat anterior o tehnologie concepută pentru a „preveni și / sau a atenua infiltrarea agentului contaminant”. Totuși, coincizând cu lansarea noului MacBook Pro, Apple a declarat pentru The Verge că „această nouă tastatură de generația a treia nu a fost concepută pentru a rezolva aceste probleme„.

Va fi interesant să aflăm dacă Apple a rezolvat problema de infiltrare a prafului. Pentru ca acest lucru să fie constatat în viața reală, testele de utilizare ar putea dura câteva luni. Ne-am putea întreba și cât de rezistentă este această membrană. iFixIt va supune noua tastatură anumitor teste de infiltrare în cursul acestei săptămâni.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button