PCPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTech&IT

Apple în sfârșit recunoaște că are o problemă cu tastaturile din MacBook-uri

Apple a lansat recent un nou program de service pentru MacBook și MacBook Pro, despre care se spune că acoperă un procent mic de utilizatori care ar putea întâmpina taste care se blochează, caractere scrise de mai multe ori decât au fost apăsate sau taste care nu mai răspund la comenzi.

Un purtător de cuvânt al Apple a furnizat declarația de mai jos către 9to5Mac:

Astăzi am lansat un program de servicii de tastatură pentru clienții noștri, care acoperă un procent mic de tastaturi în anumite modele MacBook și MacBook Pro care pot prezenta unul sau mai multe dintre următoarele comportamente: litere sau caractere care se repetă în mod neașteptat sau nu apar atunci când sunt apăsate sau tastele care se simt „lipicioase” sau nu răspund într-o manieră consecventă.

Apple a mai declarat că acest proces „poate implica înlocuirea uneia sau mai multor chei sau a întregii tastaturi„.

Utilizatorii care se confruntă cu oricare dintre problemele descrise mai sus la dispozitivele lor MacBook sau MacBook Pro pot apela gratuit la service-ul companiei prin intermediul magazinelor Apple sau unui furnizor de servicii autorizat de la Apple. Pentru oricine care s-a confruntat deja cu problema și a trebuit să plătească pentru service prin intermediul Apple, compania va rambursa clienților costul reparației. Programul va acoperi dispozitivele MacBook și MacBook Pro eligibile timp de 4 ani de la data achiziționării.

Design-ul ultra-subțire al tastaturii tip fluture, introdus pentru prima oară în urmă cu trei ani la MacBook-urile de 12” și mai recent adoptat pentru cea mai nouă gamă de modele MacBook Pro, a fost subiectul multor discuții în rândul comunității încă de la lansarea sa.

Lista de modele specifice eligibile pentru program este următoarea:

  • MacBook (Retina, 12″, 2015)
  • MacBook (Retina, 12″, 2016)
  • MacBook (Retina, 12″, 2017)
  • MacBook Pro (13″, 2016, două porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (13″, 2017, două porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (13″, 2016, patru porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (13″, 2017, patru porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (15″, 2016)
  • MacBook Pro (15″, 2017)

Pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme, Apple are un nou document de asistență pe site-ul său web, detaliind programul de servicii de tastatură pentru MacBook și MacBook Pro. Îl puteți accesa din link-ul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button