Tech&ITȘtiri

Saga Netflix continuă: regulile de account-sharing, retrase doar din SUA și prima scădere a prețului unui abonament

Nu putea să treacă o săptămână întreagă fără să vorbim de Netflix, nu-i așa? Tocmai ce voiam să scriu o știre despre cum compania a făcut o faptă bună pentru românii iubitori de filme și seriale, doar ca să aflu că, în realitate, Netflix a retras regulile draconice de account-sharing doar în Statele Unite, conform ScreenGeek.

Asta înseamnă că regulile urmează să intre în efect în mai multe locuri din lume, printre care și România. Mi-am dat seama de asta atunci când am încercat să îmi fac un abonament nou la Netflix și am dat de mesajul: Doar persoanele din locuința ta îți pot folosi contul.” Apoi am început să sap mai adânc.Netflix reguli romania

Deci da, este oficial. Nici un cont de Netflix din România nu mai este ferit de cruciada companiei împotriva paraziților. Dacă ești și tu pe contul unui prieten, pregătește-te să îl vizitezi lunar de acum. Sau, poți să îți iei alt abonament, doar al tău. Ah, am și o veste bună despre asta.

Conform Mobilissimo, Netflix a scăzut prețul abonamentului de bază, de la 7,99 euro la 4,99 euro, într-o mișcare fără precedent pentru piața din România. Practic, asta este prima dată când compania a scăzut prețul unui abonament de când serviciul a fost disponibil la noi. Interesant, însă, este faptul că celelalte opțiuni au rămas la același preț.

netflix preturi abonamente 2023

Ce îți oferă, totuși, acest abonament de bază? Ei bine, ai acces la filme în rezoluție 720p, pe un singur dispozitiv. Ăsta mi se pare genul de abonament gândit pentru cei care fie se uită exclusiv pe telefon și nu îi deranjează rezoluția, fie pentru cei care se uită la un film sau un serial pe al doilea monitor atunci când fac alte lucruri.

Oricum ar fi, probabil că acest abonament va începe să se vândă mai bine, acum că regulile de account sharing sunt oficial implementate. Noul preț al abonamentului de bază a intrat în vigoare încă de ieri iar, spre deosebire de alte piețe, acest abonament nu include și reclame.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button