Filme

Netflix vs. paraziții de conturi: ne luăm adio de la împrumutatul de parole

UPDATE: Netflix a dat înapoi: https://zonait.ro/netflix-retragere-account-sharing/

Tot aud de vreo doi ani că Netflix lucrează la o metodă prin care să stopeze partajarea de conturi. Știm cu toții că este o tactică foarte comună și pot să mă declar la fel de vinovat ca și mulți dintre voi – nu doar o dată am mai parazitat și eu câte un cont atunci când apărea un sezon din ceva ce mă interesa și nu îmi trebuia mai mult de-o săptămâna de abonament. Dar în curând, actele caritabile între prieteni vor lua sfârșit, întrucât reprezentanții platformei au găsit o soluție.

În trecut puteai să iei mail-ul și parola unui prieten, le băgai pe TV-ul sau PC-ul tău și aia era. Făceai încă un profil și gata. Doar că acum va trebui să autentifici fiecare dispozitiv pe care te loghezi folosind aceeași conexiune la internet. În plus, verificările se vor face odată la 31 de zile, astfel mai rămâne o singură soluție. Mă duc cu laptopul în ghiozdan până la Tudor acasă, mă loghez pe contul lui acolo, iar peste o lună bag și-un six-pack în traistă și mă duc pe la el pentru reînnoire.

Ce v-am povestit acum este așa, varianta simplificată. Adică tre’ să mai primești ceva cod pe mail și ai 15 minute ca să-l activezi, trebuie să ai grijă ce faci, ori îți iei un soi de amendă. Dacă Netflix detectează că ai dat contul altcuiva, o să te taxeze automat pentru un al doilea abonament. Well, cred că o să supraviețuiesc și fără Stranger Things și alea trei-patru chestii care mă mai interesau de pe-acolo. Și așa nu am mai dat pe la cinema de mult, iar pe HBO-ul ăla aproape gratis de la Digi n-am mai intrat de-o vreme.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button