Tech&ITȘtiri

Netflix bate în retragere și spune că publicarea regulilor draconice de account sharing a fost „o greșeală”

Well, well, well. Se pare că cine încearcă să muște mai mult decât poate să mestece nu iese bine. Aflată în vizorul publicului de la anunțul controversat legat de politicile de account sharing, compania Netflix bate în retragere și spune că tot ce s-a întâmplat a fost „o greșeală”, conform publicației The Guardian. Oare?

Pentru Netflix, cred că toată chestia asta putea avea unul din două rezultate: fie oamenii acceptau și numărul conturilor noi creștea (ce sperau executivii companiei), fie lumea se opunea complet (ce s-a întâmplat de fapt). Personal, nu văd încercarea asta decât ca pe o încercare a mării cu degetul, să vadă cum ar reacționa oamenii la așa ceva. Dacă rezultatul era pozitiv, bun. Mai mulți bani pentru companie. Dacă nu, așa cum a și fost, baterea în retragere e cea mai bună opțiune.

Cu toate astea, regulile draconice de account sharing încă se găsesc pe pagina oficială, deși Netflix a promis că nu vor intra în efect. Pentru puțin context, totul a început săptămâna trecută, atunci când compania a publicat un set de reguli care să prevină împărțirea contului cu mai mulți oameni. Practic, fiecare cont de Netflix avea să aibă o adresă principală atașată contului.

Apoi, fiecare dispozitiv care folosea contul de Netflix trebuia să fi accesat platforma de streaming o dată la 30 de zile de la adresa principală, altfel dispozitivul era complet blocat. Asta înseamnă că, dacă lucrurile rămâneau așa, toți cei care nu locuiau în casă cu proprietarul contului fie trebuiau să îi facă o vizită lunară cu laptop în ghiozdan, telefon în buzunar și TV în portbagaj, fie își cumpărau alt abonament.

Ce urmează pentru paraziții de Netflix?

Faptul că Netflix a renunțat la implementarea acestor practici este clar o victorie pentru consumatori, dar se pare că bătălia nu se va opri aici. Compania a spus foarte clar faptul că vor continua să caute soluții pentru „problema” asta. Cum se va materializa asta, nu știu.

O variantă mai decentă pe care compania ar putea să o implementeze ar fi o taxă suplimentară pentru fiecare locuință în plus față de cea principală și în mod ideal, această taxă ar trebui să coste mai puțin decât un abonament întreg. În acest fel împaci și capra care vrea mai mulți bani în buzunar, și varza care vrea să se uite la un serial sau un film pe bani mai puțini.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button