Telefoane

Microsoft nu mai pune accent pe dezvoltarea platformei Windows Phone

Previziunile din anii trecuți conform cărora Windows Phone va avea în cel mai bun caz 0.1% din piață para fi din ce în ce mai optimiste.

Nu doar că ne aflăm în situația în care HP renunță la seria Elite X3 deoarece componenta de Continuum a platformei pare să fie moartă, dar întregul sistem de operare pare a fi în acest moment pe butuci. Conform declarațiilor lui Joe Belfiore, vice-președinte al Microsoft ce s-a ocupat pentru ani de zile de Windows Phone, nu ar trebui să vă așteptați la noutăți.


Microsoft va continua să ofere update-uri de securitate și patch-uri, dar nu se va lucra prea mult la dezvoltarea sistemului de operare pentru adăugarea de funcții noi și nici nu se va investi prea mult în hardware nou. Nu se renunță complet la dezvoltare, dar nu mai este o prioritate pentru companie.

Motivul este destul de simplu, Windows Phone n-a avut succes. Nici cu publicul, nici cu dezvoltatorii de software tocmai din cauza succesului său limitat. Microsoft a fost în situația de-a plăti dezvoltatori aceștia să facă aplicații pentru Windows Phone, iar când asta nu a funcționat, a încercat să le facă pe cont propriu. Și această tactică a eșuat.

Așa că probabil nu ar trebui să vă așteptați la noutăți pe acest segment din partea celor de la Microsoft, asta dacă nu cumva se va schimba iarăși directiva companiei.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Salut. Dar , Microsoft poate realiza un on OS pentru telefon si sa poarta o de numire altfel precum Sutface Phone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button