Telefoane

HP va înceta suportul pentru Elite X3 din cauza celor de la Microsoft

Elite X3 și-a făcut apariția doar anul trecut, iar HP deja anunță că va renunța complet la suportul pentru acest telefon din 2019.

Motivul este destul de ușor de înțeles. HP a construit Elite X3 în jurul conceptului de Continuum, care permite unui telefon să fie conectat la un doc la care pot fi apoi atașate un monitor, un mouse și o tastatură, permițând dispozitivului să funcționeze ca un PC. La urma urmei, rula Windows 10, așa că tranziția nu era atât de abruptă.

Însă Microsoft pare să fi decis să renunțe la proiect cu totul, în ciuda promisiunilor celor de la HP că atât ei cât și Microsoft încă mai au de gând să suporte această funcție. Ca urmare, Elite X3 nu va mai primi din 2019 noutăți, iar planul de-a crea o serie întreagă pe baza acestui concept este deocamdată anulat. Sigur, HP ar putea continua proiectul pe cont propriu, dar asta ar necesita un nivel de încredere în propriul produs care nu prea este văzut la multe companii.

Așa că dacă visați pe viitor să folosiți un telefon performant pe post de înlocuitor pentru PC… probabil va trebui să vă rezumați la Samsung, pentru că în mod misterios Microsoft, compania care deține monopol pe partea de sisteme de operare dedicate PC-urilor, nu a reușit să ducă acest proiect până la capăt. Nu că ideea ar fi fost în totalitate a lor în primul rând, defunctul telefon Ubuntu propus de Canonical având o funcție similară.

Dar, cine știe. Poate până în 2019 se va schimba din nou tendința la Microsoft, iar dispozitive precum Elite X3 își vor face din nou apariția.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button