MORE

Windows Phone va detine doar 0.1% din piata in 2019

Microsoft are planuri mari pentru Windows Phone, insa nu toata lumea este chiar atat de optimista. Spre exemplu, International Data Corporation, o companie de analiza veche de 50 de ani care are aproape 5000 de angajati la nivel mondial, considera ca Microsoft va detine doar 0.1% din piata telefoanelor mobile in 2019.

Aceasta previziune este bazata pe rata de adoptie a Windows Phone de catre producatorii de telefoane mobile. Simplu spus, nu sunt foarte multi. Aparent, incercarea celor de la Microsoft de a penetra piata low-end n-a avut prea mult succes pana acum, chiar daca pretul mediu al unui telefon care ruleaza Windows este estimat a fi de 148 de dolari, comparativ cu 219 dolari pe partea de Android. As da si un estimat pentru pretul mediu al unui iPhone, dar cred ca stiti cu totii ca pana si cel mediu este mare.

Estimarile facute de IDC sugereaza ca forta dominanta in 2019 va fi Android, ocupand 82.6% din piata, urmat de Apple, cu 14.1% din piata, 1.7% mai putin decat are acum. De asemenea, se estimeaza ca vanzarile globale de telefoane mobile vor scadea considerabil pe parcursul urmatorilor ani.

Anul acesta deja pare probabil ca pentru prima data de cand a inceput mania telefoanelor mobile, cresterea anuala va fi de sub 10%, iar pana in 2019 piata se va extinde cu doar 4.7%, ceea ce ar insemna vanzari de 1.8 milioane de telefoane mobile pe an.

Asta ar insemna ca nici macar 2000 de telefoane noi nu vor rula Windows. Desigur, asta s-ar putea schimba daca Microsoft reuseste sa schimbe starea curenta a pietei.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button