GamingPC&ConsolesTech&IT

Microsoft închide Mixer luna viitoare

Inevitabil

Microsoft a făcut un anunț destul de neașteptat, dar până la urmă inevitabil. Mixer, platforma sa de streaming video dedicată jocurilor, va fi închisă. Și nu peste un an, nu prin decembrie, ci chiar luna viitoare, pe 22 iulie.

Motivul pentru care Microsoft a luat această decizie ar trebui să fie destul de ușor de înțeles. Chiar dacă acum câteva luni a cheltuit o grămadă de bani să aducă streameri celebri pe platforma sa, Mixer nu a reușit niciodată să genereze genul de audiență ce i-ar fi permis să devină o alternativă serioasă pentru Twitch, Youtube sau chiar Facebook Gaming.

Că veni vorba de Facebook Gaming, Microsoft chiar a dezvăluit un parteneriat cu această platformă pentru a da creatorilor de conținut o nouă casă atunci când Mixer va fi închis. Facebook Gaming se va folosi și de infrastructura xCloud creată de Microsoft pe viitor. Utilizatorii serviciului, ce încă mai au monedele virtuale numite Embers, vor primi în schimbul lor un card valoric Xbox cu aceeași sumă, aproximativ.

Cât despre indivizi precum Ninja ce au avut un contract de exclusivitate(în valoare de zeci de milioane de dolari) cu Mixer, aceștia sunt acum liberi să publice conținut pe ce platformă vor.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button