GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Shroud se muta pe Mixer alaturi de Ninja

Lupta pentru cea mai buna platforma de streaming devine din ce in ce mai apriga

La inceput a fost doar Ninja, dar acum Mixer va deveni si gazda transmisiunilor live facute de Shroud, in urma unui deal foarte lucrativ facut de Microsoft, prin care au transferat inca un nume mare din lumea streaming-ului pe platforma sa.

Nu au fost anuntate inca detaliile, dar Microsoft a scos cu siguranta o suma frumusica din buzunar pentru a-l transfera pe Shroud, cunoscut pentru stream-urile de CSGO, Apex Legends si PUBG pe platforma companiei, Mixer. Michael Grzesiek, pe numele sau real, a devenit al doilea cel mai popular streamer pe Twitch dupa plecarea lui Ninja, cu un total de 7 milioane de followeri.

In timp ce mutarea lui Shroud va avea clar un impact pentru comunitatea acestuia, aceasta se va resimti cel mai puternic in beneficiul Microsoft, care, odata cu aceasta achizitie se lanseaza intr-o lupta directa cu Twitch pentru controlul pietei de streaming de jocuri video. Conform raportului pe al treilea trimestru al anului realizat de StreamElements, Twitch domina momentan scena de streaming si detine 75.6% din piata, urmat de YouTube cu 17.6%, cu Facebook si Mixer fiind practic la egalitate, cu 3.7, respectiv 3.2 procente.

Chiar si cu mutarea lui Ninja din August, popularitatea Mixer nu a crescut atat de mult. Chiar daca numarul de canale unice de pe platforma a crescut de la 1.96 milioane la 3.92 milioane, Mixer a vazut o scadere a numarului total de ore urmarite, in timp ce Twitch nu a facut decat sa creasca inca putin, mai exact, cu 3 procente. Insa Microsoft nu se opreste aici: odata cu lansarea noii console care va vedea lumina zilei anul viitor si mai mult ca sigur va oferi suport pentru livestream direct pe Mixer, se pare ca Microsoft se pregateste pentru o campanie imensa impotriva Twitch care ar putea atinge un apogeu in iarna lui 2020.

Acum ca Ninja nu este singurul nume mare care sa treaca de la Twitch la Mixer, ma astept sa vad si mai multe celebritati ale acestei industrii sarind gardul de partea Microsoft in viitor.

Gizmodo

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button