ȘtiriTech&IT

Microsoft Edge primește funcție de traducere AI a clipurilor video

Parte din efortul de a concura Google Chrome, Microsoft adaugă în browserul Edge suport pentru traducerea asistată de AI a clipurilor video.

Curând, utilizatorii Edge nu vor mai depinde de subtitrările auto-generate de YouTube sau adăugate de autorii clipurilor video, Microsoft Edge primind suport pentru conversia automată a subtitrărilor într-o limbă la alegere. Utilizatorii vor avea opțiunea de a citi subtitrările generate, sau de a le asculta ca și traduceri audio aplicate clipului aflat în redare.

Deși poartă același nume cu opțiunea Translate disponibilă și în browserul Google, butonul adăugat în interfața Microsoft Edge își va baza funcționalitatea pe motorul ChatGPT al partenerului OpenAI, asigurând că traducerile rezultate sunt la o calitate superioară alternativelor oferite până acum de competiție. Spre exemplu, ChatGPT este mult mai capabil să discearnă nuanțele subtile și contextul discuțiilor pe care le traduce, evitând multe din greșelile de interpretare strecurate în traducerile complet automate.

Observat în versiunea Edge Canary, noul buton nu este deocamdată funcțional, dar este în mod clar asociat cu traducerile video și AI. Indicii extrase din codul aplicației arată că funcția se activează la nivel global, generând traduceri automate pentru toate clipurile video puse în redare.

Odată ce va fi disponibilă, noua funcționalitate numită Offer to translate videos on support sites va putea fi accesată din tab-ul Translation, prezent în meniul Settings > Languages. Cu această opțiune bifată, fiecare clip suportat îi va avea un buton suplimentar afișat în colțul dreapta-sus. Interacționând cu acest buton vei vedea opțiuni suplimentare pentru alegerea limbii și formatul în care vrei să obți versiunea tradusă (text subtitrat sau audio). Rămâne de văzut dacă la selectarea formei audio traducerea va fi sintetizată cu păstrarea timbrului vocal al interlocutorilor sau în vocea unui narator generic.

Momentan, fără un calendar oficial de lansare, noua funcționalitate Microsoft Edge pare că va debuta în viitorul apropiat, actualizările frecvente aduse versiunii Canary indicând acordarea unui nivel de prioritate ridicat.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button