GamingTech&IT

Microsoft ar putea lucra la un Xbox nou

Dacă săptămâna trecută vorbeam despre o presupusă iterație nouă de PS5, astăzi Twitter-ul este deschis discuțiilor privind Keystone, cică porecla pentru ceea ce ar putea fi următorul Xbox la care lucrează Microsoft. Informația cu pricina vine de la Thero Alhonen, un dataminer care și-a postat online descoperirea, unde ceea ce atrage atenția este mențiunea PRODUCT_XBOX_KEYSTONE.

Alhonen nu a spus de unde a făcut rost de lista de produse și nici nu și-a dat cu părerea vis-a-vis de adevărata menire a lui Keystone, însă un indiciu ar putea fi reprezentat de cele două mențiuni trecute deasupra lui Keystone: Durango și Scarlett. Acestea au fost numele de cod ale lui Xbox One (RIP), respectiv noile generații.

Asta i-ar putea determina pe mulți să creadă că acel Keystone are legătură cu o nouă iterație de consolei dezvoltate de Microsoft, dar există și motive care să ne facă să ne temperăm entuziasmul și așteptările. Se pare că lista nu include și alte nume de cod pentru Xbox Series X și Series S, mai exact Anaconda și Lockhart. Iar fără detalii suplimentare este greu să-ți dai seama de ceea ce este cu adevărat Keystone: un upgrade mid-generation sau poate o serie cu totul nouă. Ultima variantă ar putea explica absența numelor Anaconda și Lockhart, deoarece Scarlett este denumirea întregii familii Series X/S, nu a unui model individual.

Xbox keystone

Xbox o ține momentan în mistere

Șanse ca Microsoft să lucreze deja la acel Keystone sunt destul de mari, chiar dacă generația actuală încă miroase a lansare recentă. Dezvoltarea de hardware este un proces anevoios de lungă durată și chiar dacă va dura ceva până când vom afla una-două despre noul produs, asta nu înseamnă că Microsoft nu s-a apucat deja de treabă. De asemenea, nici Phil Spencer, șeful Xbox, nu a exclus posibilitatea lansării unui upgrade între generații, lucru pe care a avut tendința să-l aducă în discuție.

În egală măsură, Keystone ar putea să nu fie o consolă oarecare, ci mult zvonitul Xbox Streaming Stick. Ar putea fi un pas logic și natural în întreaga strategie Microsoft. Odată ce te-ai trezit cu un succes imens al Xbox Game Pass și Cloud Gaming, ți s-ar părea super natural să începi să lucrezi la un dongle pe care să-l introduci simplu și rapid în televizor pentru a face streaming jocurilor preferate.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button