PC&Consoles

Sony a început să expedieze „console-prototip” – Ar putea fi vorba despre PS5 Pro?

Cu puțin timp în urmă aflam că Sony au patentat o soluție care să ofere un spor de performanță pentru capabilitățile de ray-tracing ale lui PS5. Spuneam pe atunci că hardware-ul consolei actuale nu pare a fi potrivit pentru o astfel de implementare, ceea ce înseamnă că noua tehnologie ar putea fi rezervată unei versiuni diferite, poate chiar PS5 Pro.

Acum, același PS5 pro este subiect de discuție în rândul comunității, după ce s-a aflat că Sony a început să expedieze în diverse regiuni mai multe loturi de prototipuri pentru o consolă încă neanunțată. TweakTown a observat că este vorba despre sute de cutii care conțin dev-kit-uri, iar o bună parte dintre acestea au fost trimise in Japonia și Coreea spre Statele Unite și UK în decursul iernii trecute.

Alte surse au reperat denumirea anumitor loturi exportate: „consolă de jocuri video (prototip)”. Și fix asta a dus la speculații privind posibilul PS5 Pro, dacă nu cumva este vorba despre un PS5 Slim. Cel puțin una din aceste variante face parte din planul Sony pentru actuala generație de console. În plus, loturile cu pricina sunt marcate cu codul HTS 981700, care este uneori folosit în sistemele de export globale pentru a indica transporturi de produse din industria de gaming.

Ar putea și nu ar putea fi vorba despre PS5 Pro

Este super tentant să pleci cu ideea că Sony se pregătește pentru producția și lansarea unei versiuni Pro, însă majoritatea surselor ne îndeamnă să nu sărim la concluzii. În primul rând, nu există dovezi concrete care să sublinieze faptul că transporturile conțint prototipuri complete ale vreunui PS5 Pro. Sutele de cutii ar putea conținte piese separate ale dev-kit-urilor fie pentru PS5 Pro, fie niște kit-uri mai vechi ce datează încă de la lansarea din 2020 a consolei actuale.

În al doilea rând, există șansa ca transporturile să se lege de viitorul PSVR 2, noua generație a headset-ului produs de japonezi. Și chiar dacă avem de-a face cu multe variabile, nu trebuie să excludem de tot șansa ca Sony să vină în cele din urmă cu un upgrade mid-generation pentru PS5. Singurul îndemn ar fi să nu fim prea optimiști vis-a-vis de conținutul containerelor cu pricina.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button