PC&ConsolesGaming

PlayStation 5 ar putea beneficia de ray-tracing îmbunătățit

Noua consolă a celor de la Sony și-a făcut simțită puterea necesară ray-tracing-ului în lansări precum Spider-Man: Miles Morales și Ratchet & Clank: Rift Apart. PlayStation 5 are performanțe grafice impresionante, dar pentru producători, acesta este doar începutul. Sony vrea să stoarcă și mai multă putere din măruntaiele lui PS5, astfel încât ne-am putea trezi în viitor cu un ray-tracing pe consolă mult mai bun.

Compania a realizat un brevet care detaliază o nouă tehnologie pentru accelerarea funcției de ray-tracing. În mare, ideea este ca PlayStation 5 să poată accelera procesul de randare cu RT activat și în același timp să reducă din workload-ul procesorului grafic. Pentru a ajunge la performanța asta, Sony s-a gândit la un RTU (Ray Tracing Unit), care va funcționa independent de GPU. Acest RTU ar opera asincron alături de un program pentru shadere, astfel încât performanța ray-tracing să crească simțitor.

În viitor am putea vedea un PlayStation 5 Pro

Problema este că actualul PlayStation 5 nu ar fi capabil să găzduiască unitatea cu pricina. Consola pe care o știm funcționează în prezent cu ajutorul unei plăci video de la AMD pe arhitectura RDNA 2. Asta înseamnă că este un GPU care are propriile sale nuclee dedicate ray-tracing-ului iar în cele din urmă, adiția unui RTU suplimentar necesită un refresh al hardware-ului consolei. Dacă Sony nu găsește o soluție pentru a integra noua tehnologie pe consola actuală, este foarte probabil ca refresh-ul să fie rezervat unui PlayStation 5 Pro sau poate chiar unei noi generații.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button