PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Microsoft a oprit definitiv producția de console Xbox One

Microsoft a încetat oficial producția de console Xbox One la vreo doi ani după ce ultima generație Series X/S și-a făcut apariția. La vremea aceea, producătorul s-a descotorosit discret de orice înseamnă Xbox One S, astfel încât varianta de buzunar a originalului a încetat să mai fie produsă la final de 2020, lăsându-i pe retaileri să vândă doar unitățile pe care le mai aveau încă în stoc.

Nici Xbox One X nu a avut un sfârșit prea fericit, pentru că Microsoft începuse deja să-și îndrepte atenția exclusiv spre ceea ce urma să aducă viitorul odată cu ultima generație de console. Inevitabilul bate la ușa fanilor, astfel încât compania nu va mai fabrica niciun fel de Xbox One.

Adio, Xbox One

Procesul luase deja avânt la finalul lui 2020, însă efectele acestuia au prins formă în ultima perioadă. Confirmarea acestei decizii a Microsoft a coincis cu anunțul celor de la Sony, doar că acesta din urmă este oarecum mai optimist. Spre deosebire de nefericiții care abia acum s-au trezit că vor un Xbox One, fanii companiei japoneze se vor bucura de mult mai multe unități PS4 care vor fi produse în decursul acestui an.

Am putea spune că este vorba de un univers paralel, și este destul de simplu. Sony spune că e mai ușor să fabrici PS4 pentru că ai componente mai ușor de obținut, deci cererea de pe piață va fi mai ușor de satisfăcut, spre deosebire de chinul cu PlayStation 5. La polul opus, Microsoft spune că, pentru a se putea concentra pe producția noii generații Series X/S, a fost nevoit să dea uitării orice inițiativă de a continua fabricarea de console Xbox One.

Ambele companii se luptă să suplimenteze stocurile, doar că actuala criză de semiconductori este una din principalele probleme și cauze ale întârzierii. Well, aș zice că e mai avantajos să suplimentezi stocurile cu seriile last-gen, care încă mai beneficiază de suport, dar hei, Microsoft spune că măcar Xbox Series S a devenit mai ușor de găsit. De ce? Păi, cică le-ar fi mai ușor să se ocupe de chip-urile micuței console, dar serios, cui îi pasă de Series S?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button