PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

În lipsă de console PS5, Sony decide să producă mai multe PS4

Încă ne luptăm cu stocuri limitate spre inexistende de PlayStation 5, iar cum componentele de ultimă generație sunt aproape de negăsit din cauza crizei severe, Sony nu vede altă soluție decât să suplimenteze stocurile de PS4, mult iubita consolă last-gen. Vestea vine de la  Bloomberg, în condițiile în care producătorul japonez a decis să nu mai fabrice unități de PS4, astfel rămânând pe piață doar versiunile Slim Jet Black.

Sony s-a răzgândit și a anunțat că va continua să fabrice unități de PS4 și pe durata lui 2022. Obiectivul principal este producția de aproximativ un milion de console până la sfârșitul acestui an, iar motivul este destul de simplu. Concentrându-se pe fabricarea unei console de generație anterioară ale cărei componente sunt mai ușor de obținut, gigantul nu se va mai implica exagerat de mult în încercarea inutilă de a face rost de suficiente componente current-gen într-o industrie profund afectată de criza de semiconductori.

Un reprezentanty Sony a confirmat această decizie și din motivul că este una din cele mai bine vândute console din istorie, fiind un punct de reper, un teren de mijloc între două generații. Și are dreptate, pentru că primul PS4 a făcut ochi în 2013, ca mai apoi să se vândă în peste 116 milioane de exemplare.

La polul opus, lumea s-a chinuit să obțină un PS5 încă de la lansarea sa din noiembrie 2020, în vreme ce Sony părea că se luptă cu morile de vânt încercând să țină pasul cu producția de console în raport cu cerințele de pe piață. Totuși, s-a constantat în iulie 2021 că PS5-ul este consola care s-a vândut cel mai rapid în ultima vreme, depășind pragul de 10 milioane într-o singură lună. Răsturnarea de situație este atât de neplăcută, încât dezvoltatorul a fost nevoit să taie din numărul de exemplare de PS5 pe care ar fi vrut să le pună pe rafturi cu aproape un milion.

Prin urmare, cea mai sigură alternativă este să te asiguri că nu-ți vinzi prea curând vechiul PS4 sau că poți pune mâna pe un PS4 la preț mic în cazul în care cei care și-au făcut rost de un PS5 nu mai au nevoie de consola generației anterioare. Suportul pentru PS4 va mai continua o perioadă bunicică, iar exclusivitățile PS5 sunt încă prea puține pentru a justifica achiziționarea acestea la prețuri exagerate. În plus, PS4-ul Slim al lui Marinake încape fără niciun fel de probleme în ghiozdanul meu. Și nu, nu mă întrebați de ce în ghiozdanul meu se află consola lui.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button