ȘtiriTech&IT

Threads anunță un program cu recompense în bani pentru creatorii de conținut

Threads, rețeaua creată de compania lui Mark Zuckerberg pentru a concura X/Twitter, a ajuns deja la 150 milioane de utilizatori activi lunar și nu dă semne de oboseală, proprietarul Meta căutând să-i accelereze creșterea introducând un program de bonusuri pentru cei mai prolifici creatori de conținut, care prevede inclusiv recompense în bani.

Potrivit statisticilor, rețeaua X numără în prezent peste 368 de milioane utilizatori activi la nivel global, dintre care 50,5 milioane sunt din Statele Unite. Totuși, comparat cu cifra de 550 milioane utilizatori activi consemnată anul trecut căderea este dramatică pentru platforma lui Elon Musk. Prin comparație, rețeaua Threads pare doar un jucător mărunt, însă nu trebuie uitat că platforma nici măcar nu exista acum un an iar lansarea în afara SUA a venit abia la finalul lui 2023. Faptul că rivalul X a reușit să atragă și să păstreze interesați un număr atât de mare de utilizatori nu poate decât să motiveze creatorii de conținut care încă deliberează dacă să ia în serios platforma deținută de Meta.

În actuala etapă, programul pe bază de invitație este adresat doar creatorilor din SUA, dar administratorul Threads nu exclude posibilitatea extinderii în alte țări și regiuni. Concret, pentru a beneficia de bonusuri creatorii selectați trebuie să întrunească anumite criterii, cum ar fi atingerea unui număr minim de 2500 vizualizări pentru postarea distribuită și să respecte cu strictețe regulile platformei.

Postările care includ materiale protejate prin drepturi de autor, parteneriate cu mărci, nu au text sau folosesc opțiunea boost pentru creșterea numărului de afișări nu vor fi luate în considerare. Conținutul distribuit pe Threads nu ar trebui să aibă marcajul unei platforme rivale precum TikTok sau YouTube.

Câștigurile fiecărui creator vor fi vizibile pe tabloul de bord. De asemenea, creatorii vor trebui să atingă o anumită sumă pentru a-și retrage bonusul în bani.

”În unele cazuri, trebuie să câștigi o sumă minimă pentru a primi o plată bonus. Dacă nu atingi suma minimă, nu vei primi nicio plată bonus, dar este posibil să fi invitat să participi la o altă oportunitate de bonus în viitorul”, precizează meta. Altfel spus, există și o fereastră de timp pentru adjudecarea respectivelor bonusuri, creatorii care nu se încadrează în condițiile impuse rămânând să aștepte ”oportunități viitoare”.

Creatorii care primesc o invitație de a se alătura programului trebuie să aibă un profil public Threads și să respecte regulile platformei, care includ condițiile de stimulare a creatorilor Instagram și regulile de bonus. Suma bonusului este determinată de numărul de vizualizări pe care le primește o postare și de frecvența postărilor distribuite de autorul respectiv, după cum a explicat Meta.

Aparent, Meta urmărește să atragă pe Threads acei creatori care doresc să își suplimenteze veniturile obținute deja de pe urma utilizatorilor Instagram, rămânând de văzut dacă inițiativa va avea de ajuns succes încât să fie extinsă și în alte regiuni.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button