AutoȘtiri

Mercedes-Benz te pune să plătești un abonament dacă vrei ca mașina ta să accelereze cum trebuie

Se pare că tot mai multe companii caută să facă bani pe un produs și după ce acesta a fost vândut inițial. Și sigur, dacă vorbim despre un produs tech vândut cu margini de profit mici, pot să înțeleg asta, dar se pare că și Mercedes-Benz, unul dintre cele mai mari branduri auto din lume, a început să meargă pe acest drum al lăcomiei.

Mai exact, dacă îți cumperi unul dintre modelele electrice ale companiei în Statele Unite (Mercedes-Benz EQS sau Mercedes-Benz EQE) și vrei să ai acces la toată performanța pe care mașinile alea o au la dispoziție, va trebui să plătești 1.200 de dolari pe an pentru a debloca puterea completă.

Practic, acel mod special crește puterea motoarelor electrice cu până la 25%, iar asta se traduce într-un timp mai mic cu 0,9 secunde de la 0 la 100 de kilometri pe oră. Faza tare e că acest abonament nu vine cu un upgrade hardware, ci este doar un update de software care deblochează performanța de care motoarele electrice ale mașinii erau capabile deja din fabrică. Conform The Drive, iată la ce câștiguri te poți aștepta:

  • Mercedes-EQ EQE 350 4MATIC urcă de la 288 CP la 349 CP, iar accelerația 0-60 mph  scade de la 6.0 la 5.1 secunde
  • Mercedes-EQ EQE SUV 350 4MATIC urcă de la 288 CP la 349 CP, iar accelerația 0-60 mph  scade de la 6.2 la 5.2 secunde
  • Mercedes-EQ EQS 450 4MATIC urcă de la 355 CP la 443 CP, iar accelerația 0-60 mph scade de la 5.3 la 4.5 secunde
  • Mercedes-EQ EQS SUV 4MATIC urcă de la 355 CP la 443 CP, iar accelerația 0-60 mph scade de la 5.8 la 4.9 secunde

E clar că cei de la Mercedes-Benz au făcut asta cu bună știință, ceea ce mi se pare de-a dreptul jenant. După ce că un Mercedes-Benz EQS pleacă de la 118.600 de euro iar varianta cea mai scumpă începe de la nu mai puțin de 171.800 de euro, faptul că mai trebuie să plătești încă 1.200 de euro pe an pentru a debloca performanța care există deja este absolut inacceptabil, așa cum este și abonamentul BMW pentru scaune încălzite.

Trebuie să recunosc că nu îmi place deloc unde se îndreaptă lucrurile. Sunt ok cu faptul că unii producători cer o taxă lunară sau anuală pentru servicii și funcții care nu ar exista în mod normal pe mașina respectivă, dar să limitezi artificial performanța unui model de top din catalogul tău mi se pare o mișcare mârșavă și demnă de condamnat. Bad boy, Mercedes!

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button