Tech&ITȘtiri

Amazon Alexa, sau cum să pierzi 10 miliarde de dolari într-un an

Nu mai este o surpriză faptul că, în această perioadă de insecuritate economică, tot mai multe companii din domeniul tech au dificultăți semnificative și fac reduceri masive de personal. Fie că vorbim de Meta, Twitter sau Amazon, toate aceste nume mari din industrie au fost nevoite să reducă serios numărul de angajați.

Bine, în cazul Twitter situația stă puțin altfel, deoarece pe lângă faptul că urmează vremuri grele în ceea ce privește economia, faptul că Elon Musk a cumpărat platforma de social media și primul lucru pe care l-a făcut a fost să dea afară mai mulți oameni din conducere și să le ceară angajaților să lucreze considerabil mai mult nu a ajutat la nimic.

În acest moment, Amazon se confruntă cu cel mai mare val de concedieri din istoria companiei, iar planul este ca în jur de 10.000 de locuri de muncă să fie eliminate, conform unui raport marca Business Insider. Mai mult, se pare că unul dintre cele mai afectate departamente de aceste concedieri este cel care se ocupă de asistentul virtual Amazon Alexa.

Motivul este simplu: proiectul nu a reușit niciodată să creeze un venit stabil. Sigur, oamenii au cumpărat boxele Amazon Echo, dar conform unor angajați, acestea erau vândute adesea fără margini de profit prea mari. Principala idee de a face aceste boxe (și asistentul virtual, prin alianță) profitabile era ca lumea să cumpere chestii de pe Amazon cu vocea, dar oamenii nu au încredere într-un robot când vine vorba de a cheltui bani, iar mulți preferă să citească recenzii și să se documenteze mai mult înainte să cumpere ceva, nu o fac doar impulsiv.

amazon alexa

Lucrurile stau și mai rău atunci când ne uităm la numere în sine. Conform raportului Business Insider, divizia din cadrul companiei numită „Worldwide Digital” (formată din Alexa și Prime Video) a pierdut 3 miliarde de dolari în primul sfert al acestui an, iar până la final este așteptată să piardă în jur de 10 miliarde de dolari, iar majoritatea banilor au fost pierduți de divizia Alexa.

Cu toate astea, CEO-ul companiei a declarat că Amazon Alexa va fi dezvoltată în continuare, doar că nu la același ritm alert care implică costuri extrem de mari ca până acum.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button