Tech&ITPCTECH

Logitech a creat cea mai tare tastatură office din lume și a regândit un mouse foarte bun

Folosesc tastaturi Logitech de mai bine de cinci ani deja și chiar dacă am testat o mulțime de alte modele de la alte brand-uri, ceva mă aduce mereu înapoi. Și chiar dacă mă mai face Dan fanboy câteodată, este suspect de-aceeași „boală„. Mai ales că fără să fiu eu responsabil, ori vinovat, prin biroul Zona sunt cel puțin alte trei tastaturi ale producătorului… în afară de ale mele. Numărul acestora s-ar putea îmbogăți însă, deoarece producătorul elvețian tocmai ne-a prezentat cea mai tare tastatură office pe care am văzut-o vreodată.

Este vorba despre MX Mechanical și este o combinație excelentă între tastaturile pe care le folosim pentru muncă, adică MX Keys și poate cea mai bună tastatură a producătorului, G915. Pe asta din urmă o folosesc ca daily driver acasă și își face treaba numai bine pentru muncă și jocuri, iar bateria este nemuritoare în ea. Dar să revenim la oile noastre și să vedem care e treaba cu noua tastatură office de la Logitech.

MX Mechanical păstrează liniile simple de design de pe MX Keys și împrumută switch-urile mecanice low-profile de pe G915 pentru a obține o tastatură extrem de elegantă, care va rezista în timp și care vine în două variații: MX Mechanical și MX Mechanical Mini. Acestea vor folosi switch-urile Kailh Choc V2 și vor oferi trei variante ale acestora dintre care putem alege: roșii (liniare), albastre (clicky) și maro (tactile).

Logitech a păstrat tradiția și atunci când vorbim despre baterie, iar tastaturile oferă o durata de viață de până la 15 zile cu iluminarea activă și până la 10 luni cu ea dezactivată. Dacă modelele precedente sunt niște repere după care să ne ghidăm, realitatea este diferită, iar bateria ține chiar mai bine de 15 zile cu iluminarea activată. Pentru încărcare avem un port USB-C și funcția de switch între mai multe dispozitive își face apariția din nou.

Logitech MX Master 3S îmbunătățește un mouse deja bun

Pe lângă noua tastatură, Logitech ne-a mai făcut cunoștință și cu MX Master 3S. Acesta păstrează rețeta de succes care a făcut din MX Master 3 un best-seller și o îmbunătățește. Deci este vorba despre un refresh, motiv pentru care producătorul nu va comercializa cele două modele concomitent, ci va înlocui actualul model cu 3S-ul. Ca și schimbări, avem parte de un senzor mai rapid care poate urca până la 8.000 DPI (vs. 4.000) și butoane cu 90% mai silențioase.

Toate cele trei produse sunt deja disponibile în magazinul Logitech și pot fi comandate. Prețurile sunt destul de mari, dar vă pot spune din experiență că merită fiecare bănuț. MX Mechanical este disponibilă la 169,99$, în timp ce versiunea Mini este ceva mai ieftină, la 149.99$. MX Master 3S înlocuiește vechiul model, deci diferența de preț este mică și poate fi cumpărat la 99.99$.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button