ReviewsPCRSS PaginaDeMediaTECH

Logitech MX Keys Mini este tastatura perfectă pentru sesiuni lungi de scris (review)

Știu că v-a fost dor de mine și ghici ce, vin cu (încă) un review de tastatură. Doar că de data asta nu vorbim despre o mecanică, ci întru puțin în zona profesională unde Logitech MX Keys Mini este cea mai nouă apariție a producătorului elvețian. Și cum o folosesc pe sora ei mai mare în fiecare zi in care lucrez de la birou, a venit momentul să-mi dau cu părerea.

Logitech MX Keys Mini este o tastatură cu format super compact, asemănătoare ca dimensiuni cu modelele 65% pe care le-am testat în trecut. Doar că nu este creată pentru gaming ci pentru utilizatorii care scriu mult și au nevoie de o tastatură cu acțiune super rapidă și un nivel sporit de confort. Iar după cum spunea și colegul nostru într-un material de acum aproape doi ani, parcă buricele degetelor se afundă în taste când le atingi.

Review Logitech MX Keys Mini

Design și construcție

Ce mi-a plăcut întotdeauna la sora mai mare a acestei tastaturi este aspectul. Este minimalistă și are o construcție foarte solidă. Tastele slim și keycap-urile din plastic plăcut la atingere o fac extrem de „tastabilă” și după ore întregi de bătut cu degetele în ea nu simt oboseala pe care o întâmpin după o sesiune foarte lungă de folosit tot felul de mecanice. Bine, tocmai asta este și motivul pentru care am trecut și acasă tot pe o tastatură slim, doar că acolo este altă poveste cu Logitech G915 TKL. Despre asta o să vă povestesc pe larg zilele următoare.

Și cred că unul dintre aspectele cele mai interesante la Logitech MX Keys Mini este greutatea. La prima vedere ai putea fi păcălit de dimensiunea ei și să te aștepți să o ridici ca pe un fulg de pe birou, dar aparențele sunt înșelătoare în acest caz și tastatura este destul de grea. Asta se datorează construcției metalice și a bateriei integrate în piciorul care ține tastatura înclinată.

Iar la baza acestui picior regăsim și cauciuc… destul cauciuc cât să țină tastatură alipită de birou și să prevină cu succes alunecarea acesteia, fie și pe suprafața lucioasă a unui birou. Toate aceste caracteristici formează un pachet interesant, iar Logitech MX Keys Mini este perfectă pentru sesiunile lungi de tastat, fiind gândită special pentru confort și eficiență.

Review Logitech MX Keys Mini

Avem și iluminare, ce credeați? Doar că aceasta este într-o singură culoare pentru a-ți scoate în evidență tastele atunci când apune soarele și are un sistem inteligent care aprinde LED-urile tastaturii doar în momentul în care este folosită… sau când urmează să fie. Da, da, tastatura se activează automat când te apropii cu mâinile de ea, fără a fi nevoie s-o cauți prin întuneric în cazul în care îți place să lucrezi ture de noapte. Iar ca să nu te deranjeze la ochi, LED-urile se ajustează automat în funcție de condițiile de iluminare din cameră.

Poți folosi Logitech MX Keys Mini pe toate PC-urile din birou

Logitech MX Keys Mini se conectează la dispozitive prin intermediul conexiunii Bluetooth. Asta înseamnă că poate fi atașată telefonului, laptopului și sistemului desktop în același timp. Schimbarea între aceste dispozitive se face extrem de simplu, prin intermediul celor trei taste dedicate de pe primul rând al tastaturii. Și dacă tot a venit vorba despre primul rând de taste, acesta este plin de scurtături: controlul iluminării, tasta de dictare, scurtătură către emoji-uri, unealta de screenshot și controale media.

Review Logitech MX Keys Mini

Având tastatura conectată la mai multe dispozitive, îi conferă acesteia și un fel de superputere. Bine, e mai mult un trick software, dar tot este foarte util. Poți copia fișiere de pe un laptop cu macOS și să le transferi pe un sistem cu Windows 11, asta fără să mai stai să cauți stick-uri USB sau alte medii de transfer. Treaba asta este realizabilă cu ajutorul softului Logitech Options.

Poate fi conectată la toate dispozitivele cu care lucrezi, dar oare ține bateria? Cu o durată de până la 10 zile nu este impresionantă. Asta până dezactivezi iluminarea și realizezi că ai uitat să o încarci de vreo lună, sau două, sau cinci conform paginii oficiale de pe site-ul Logitech. Desigur, n-am cinci luni la dispoziție să scriu acest articol, dar după experiența avută cu versiunea full-size a acestei tastaturi pot confirma că bateria ține extrem de mult.

Review Logitech MX Keys Mini

O tastatură creată pentru profesioniști

Cred că producătorul încearcă să ne arate că o tastatură nu trebuie să ocupe o grămadă de spațiu ca să fie funcțională și mai mult de atât, ușor de utilizat. Iar Logitech MX Keys Mini este dovada vie. Făcând abstracție de formatul 65% pe care îl adoptă, tastatura este gândită bine, tastele sunt spațiate cu atenție și forma acestora este perfectă pentru utilizarea pe termen lung.

Prețul este și el decent, astfel pentru vreo 450 de lei poate fi a ta. Și chiar dacă pare o achiziție grea întrucât există tastaturi mecanice bune la aceeași suma, trebuie să recunosc că aș renunta la multe tastaturi mecanice ieftine ca să pun mâna pe una ca asta pentru la birou. Da, nu e de gaming, dar în sfârșit apuc să mai testez și ceva care nu se laudă că-mi sporește reflexele cu nu știu cât la sută și nu încearcă să-mi vândă funcții inutile precum nșpe butoane extra și alte artificii de genul.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button