ȘtiriTech&IT

Calendarul de lansare Grand Theft Auto VI, confirmat chiar de Rockstar Games

Grand Theft Auto VI a primit primul trailer video oficial în luna decembrie 2023, iar acum are și un calendar de lansare ca și bătut în cuie.

Potrivit detaliilor furnizate de CEO-ul Take-Two (compania-mamă din spatele studiourilor Rockstar Games), Strauss Zelnick, jocul GTA VI nu poate întârzia dincolo de anul 2025 și va fi cel mai probabil lansat cândva în toamna anului viitor:

Pe măsură ce intrăm în anul fiscal 2025 cu un impuls pozitiv, ne așteptăm să livrăm rezervări nete de 5,55 până la 5,65 miliarde USD. Perspectiva noastră reflectă o restrângere a ferestrei stabilite anterior de Rockstar Games din Calendar 2025 până în toamna Calendarului 2025 pentru Grand Theft Auto VI.

Suntem foarte încrezători că Rockstar Games va oferi o experiență de divertisment de neegalat, iar așteptările noastre cu privire la impactul comercial al titlului continuă să crească. Privind în perspectivă, credem că Compania noastră este pregătită să atingă noi niveluri de succes și ne așteptăm să oferim o creștere secvențială a rezervărilor nete pentru exercițiile fiscale 2025, 2026 și 2027.

Deși era adresată mai degrabă ca o încurajare pentru investitorii care încep și ei să-și pună semne de întrebare cu privire la „cât mai are de gând Rockstar Games să amâne lansarea GTA VI”, vestea a ajuns cu siguranță și la urechile fanilor GTA, care chiar din gura șefului Take-Two un calendar concret de lansare Grand Theft Auto VI.

Deși nu oferă o dată precisă, expresia folosită ”toamna anului calendaristic 2025” implică o fereastră de lansare între lunile septembrie și noiembrie, la timp pentru startul sezonului cumpărăturilor de iarnă. Și ce gamer de consolă nu și-ar face cadou o copie GTA VI? Pentru că din păcate primul val de lansare include doar console PlayStation 5 și Xbox Series X | S, versiunea pentru PC ajungând mult mai târziu (poate și doi-trei ani mai târziu), dacă Take-Two nu renunță la strategia de maximizare a veniturilor folosită deja cu Red Dead Redemption 2 și GTA 5.

Concret, lăsând un interval atât de mare între versiunea de consolă și cea de PC a jocului GTA VI producătorul speră să te convingă să le cumperi pe amândouă, versiunea îmbunătățită pentru PC apărând după o așteptare atât de lungă aproape ca un joc nou, suficient de tentant cât să vrei să-l rejoci sau măcar să-l adaugi la colecția personală.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button