ȘtiriTech&IT

Grand Theft Auto VI are trailer video și calendar de lansare oficial

Anunțat încă de luna trecută primul trailer video Grand Theft Auto VI este disponibil pentru vizionare, dezvoltatorul Rockstar Games folosind ocazia și pentru a anunța calendarul de lansare GTA 6.

Astfel, cel de al șaselea joc din seria Grand Theft Auto se lansează în 2025, debutând simultan pe consolele PlayStation 5, Xbox Series X/S. Astea fiind zise, gamerii pe PC vor fi dezamăgiți. Conform unui blog post oficial pe site-ul Take-Two (firma care deține Rockstar), GTA 6 se va lansa inițial doar pe PlayStation 5 și pe Xbox Series, nu și pe Windows. Această mișcare nu este deloc nouă pentru studio, care preferă să își lanseze jocurile mari întâi pe consolă și să le porteze doi-trei ani mai târziu pe PC, așa cum au făcut și cu Red Dead Redemption 2 și chiar și cu GTA 5.

Cu toate astea, lucrurile nu au fost complet roz. Rockstar au fost nevoiți să publice clipul mai repede decât au anunțat inițial, grație unor hackeri care au reușit să pună mâna pe el și să îi dea drumul pe net cu mai multe ore înainte de deadline. Totul a fost făcut public chiar de studio printr-o postare pe X (ex-Twitter).

Potrivit Rockstar Games, noul univers ”Grand Theft Auto VI este localizat în statul Leonida, cuprinzând străzile iluminate de neoane din Vice City și nu numai, în cea mai mare și mai captivantă evoluție a seriei Grand Theft Auto de până acum”. În traducere, este vorba de un nou oraș fictiv inspirat de atmosfera statului american Florida și metropola Miami în mod special. Și da, vor exista o mulțime de arme, mașini ușor de furat, violență de bande și alte lucruri pentru care această franciză este cunoscută. Iar potrivit informațiilor obținute pe surse, dezvoltatorul Rockstar a depus foarte mult efort în detalii care țin de mecanica jocului. Astfel, NPC-urile din joc vor avea un AI mult mai capabil, fiecare personaj va avea propria reputație la care va trebui să lucrezi pentru a o dezvolta pe măsură ce joci.

Iar dacă vă întrebați când anume în anul 2025 se lansează GTA VI, ei bine dezvoltatorul Rockstar nu dă o dată precisă dar putem lua drept reper intervalul septembrie-decembrie. Spre exemplu, decembrie 2023 a marcat cea de a 25 a aniversare a Rockstar Games, iar Grand Theft Auto V a sărbătorit cea de-a 10-a aniversare în septembrie și este al doilea cel mai bine vândut joc video din toate timpurile, vânzând peste 190 de milioane de unități până în prezent. Astfel, o lansare în luna septembrie ar veni la exact 12 ani după lansarea GTA 5.

Grand Theft Auto VI

Cât despre primul trailer video publicat pentru jocul Grand Theft Auto VI, din păcate acesta nu arată nimic concret în ce privește experiența de gameplay. Avem doar o serie de secvențe ilustrând atmosfera generală din joc și capabilitățile motorului grafic. Și da, GTA 6 are acel vibe de GTA 5 cu o sumedenie de mod-uri aplicate, dezvoltatorul Rockstar părând să țintească în primul rând mulțumirea fanilor care așteaptă ca noul GTA să le ofere o experiență mult îmbunătățită, dar totuși familiară.

Grand Theft Auto VI

Cât despre densitatea impresionantă de, mașini, pietoni și în general a graficii redate, se vede că GTA VI este la ani lumină de predecesorul lansat în anul 2013. Dar haideți să nu ne „îmbătăm” cu trailerul video, dezvoltatorii de jocuri video având o lungă istorie cu „coafarea” exagerată a trailerelor de prezentare, dezamăgit ulterior prin atmosfera „diluată” livrată de produsul finit.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button